CLEAN LANCERER NY MODEL FOR SUCCESFULD INTERNATIONALISERING

CLEAN har igennem de sidste 3 år arbejdet med en innovativ tilgang til internationalisering for danske virksomheder og organisationer. Dette har ført til udviklingen af en helt ny internationaliseringsmodel – The Competitiveness Amplification Model.

En ny tilgang til verdens klima- og miljøudfordringer

For lidt over 3 år siden gik CLEAN og Industriens Fond sammen om at udvikle et projekt, der havde til formål at teste en ny metode for, hvordan verdens klima- og miljøudfordringer kunne adresseres. Dette projekt fik navnet ’Complex Cleantech Solutions’, og har arbejdet med en metode, hvor projektmuligheder i udlandet er blevet identificeret ud fra, hvor der var en konkret markedsefterspørgsel efter danske løsninger, og derefter har en gruppe af danske virksomheder samarbejdet om at skabe en holistisk løsning på en given klimaudfordring i co-creation med de lokale myndigheder.

Nu lakker projektet mod enden, og erfaringer for arbejdet med løsnings-orienteret co-creation er blevet samlet i en større rapport, samt blevet brugt til at udvikle en helt ny model for, hvordan man succesfuldt kan bruge metoden til internationalisering i fremtiden. Begge produkter blev lanceret på et high-level event i sidste uge.

En livlig diskussion af den nye model – The Competitiveness Amplification Model

Torsdag den 27. november var 100 højtstående interessenter samlet i Brøndsalen på Frederiksberg for at høre om erfaringerne fra projektet, samt blive introduceret til den nye model. Efterfølgende var der en livlig diskussion blandt et panel bestående af repræsentanter fra både det offentlige, universiteterne og virksomhederne, samt med salen af tilskuere. Der var bred enighed om, at modellen og denne tilgang til internationalisering er den rette vej frem for danske cleantech virksomheder, der ønsker at blive en del af komplekse projekter i verdens millionbyer. Der var dog også en forståelse for, at dette er begyndelsen, og at metoden løbende skal udvikles og tilpasses individuelle behov.

I Danmark findes der mange SMV’er indenfor cleantech, og selv de større virksomheder er små sammenlignet med internationale konkurrentet. Derfor er denne innovative tilgang med at sammensætte holistiske løsninger, der udarbejdes i fællesskab med de lokale myndigheder en god vej frem, hvis danske virksomheder skal øge deres konkurrenceevne på den internationale arena. CLEAN er glade for at bidrage til vækst for danske virksomheder ved hjælp af denne nye model, og ser frem til at videreudvikle og bruge metoden i det fremtidige arbejde med internationalisering.

 

Du kan læse hele rapporten om erfaringerne fra ’Complex Cleantech Solutions’ her

Se en videointroduktion til ’The Competitiveness Amplification Model’