NYT EXECUTIVE PROGRAM ER RETTET MOD ERFARNE ENERGI- OG KLIMA LEDERE

Innovationsnetværket Smart Energy, CLEAN og Energy & Climate Academy er gået sammen med MIT Sloan Executive Education og har skabt et nyt lederuddannelsesprogram, der henvender sig til erfarne medarbejdere på executive niveau i energi- og klimavirksomheder. Det første kursus finder sted i efteråret.

Energi- og klima virksomheder navigerer i uforudsigelige og ustabile omgivelser, og ofte er organisationen ikke gearet til at imødekomme de udfordringer, der opstår bl.a. på grund af geopolitiske ændringer, nye teknologier og hurtigt skiftende klimaforandringer. Det nye kursus på to moduler skal forberede energi- og klimapolitiske ledere til bedre at håndtere omverdenens nye udfordringer – både national og internationalt.

Derfor har det internationale perspektiv også været for øje lige fra start. ”Vi har holdt samtaler med Harvard, IMD i Schweiz og MIT, der alle er top-fem skoler i verden, men vi endte med at vælge MIT på grund af sin tekniske baggrund”, fortæller Torben Kirkegaard, leder af Energy & Climate Academy. Uddannelsen bliver den første af sin art i Danmark, og da MIT SLOAN er et verdens mest anerkendte steder for efteruddannelse på executive niveau er kursisterne garanteret value for money.

Det første af de to ugelange moduler bliver afholdt på MIT Campus i Massachusetts, USA. Her undervises der i, hvordan man bedst kan forudsige det uforudsigelige. “Hvordan lærer vi bedst at forstå den omverden, vi opererer i? Gennem de geopolitiske forandringer? Måske er der endda nye forretningsmuligheder at finde i de store skift, vi undertiden ser, “siger Torben Kirkegaard.

Det andet modul finder sted i Danmark og fokuserer på, hvordan man opbygger og driver en virksomhed i en turbulent og omskiftelig omverden, der ændrer sig fra det ene øjeblik til det andet. For at forbinde undervisningen til erhvervslivet, er MHI Vestas Offshore Winds dansk-japanske joint venture taget ind som praktisk case. I casen er der mange interessante aspekter, der illustrerer nogle af de nye udfordringer, heriblandt de kulturelle udfordringer i at sætte danske og japanske ingeniører sammen.

Topledelsen er ikke den primære målgruppe

Kurset er ikke rettet mod topledelsen i store energi- og klimapolitiske virksomheder, men for dem lige under, f.eks. lederne af teknologiudvikling, forretningsudvikling eller lignende. Det er nemlig dem, der typisk har fingeren på pulsen og kan påvirke forandringerne, forklarer Torben Kirkegaard videre.

Med en pris på 16.750 €, eksklusiv rejse og ophold er prisen på kurset langt fra lav. Men pengene er ikke et problem her, understreger Kirkegaard: “Det er dyrt, ja, men ingen sætter spørgsmålstegn prisen eller kvaliteten af ​​programmet. De ved alle, MIT er et af ​​de mest prestigefyldte universiteter i verden “.

En anden fordel ved kurset er, at det er en fantastisk måde at opbygge et internationalt netværk med folk, der alle arbejder inden for energi og klima.

“Du har mulighed for at opbygge et internationalt netværk på dette kursus, som du bare ikke kan gøre, ved at deltage i et kursus internt i din egen organisation,” siger Torben Kirkegaard.

Ambitionen på sigt er 80% internationale kursister og 20% ​​danske kursister.

Læs mere om uddannelsen her.