Nyt projekt skal fremme danske virksomheders eksportvækst

Nyt projekt skal fremme danske virksomheders eksportvækst

Copenhagen Capacity, Copenhagen Business School og Industriens Fond står bag projektet Go International, hvor CLEAN er partner.

Ideen er at matche eksportparate danske SMV’er med en international eksportkonsulent med kendskab til sprog og markedsforhold på virksomhedens målmarked i et 6-måneders ansættelsesforløb. Under dette forløb vil eksportkonsulenten blive klædt yderligere på til at bringe virksomhedens produkter til nye markeder igennem et eksport-orienteret undervisningsforløb på MBA-niveau, som varetages af Copenhagen Business School.

Projektets ambitioner er høje. Målsætningen er, at de deltagende virksomheder i gennemsnit øger deres eksportomsætning med 3-4 mio. kr., og at eksportkonsulenterne fortsætter i virksomhederne, når ansættelsen udløber.

Copenhagen Capacity forestår rekrutteringen af eksportkonsulenterne. Denne finder sted igennem organisationens omfattende netværk af internationale talenter og hver enkelt virksomheds eksportmuligheder og kompetencebehov vil blive afdækket for at sikre det bedste match. I rekrutteringen af eksportkonsulenterne vil kandidaterne gennemgå en grundig screeningsproces med henblik på at imødekomme virksomhedernes specifikke behov og ønsker.

Ved at få tilknyttet en eksportkonsulent kan virksomheden sætte gang i en ny eller øget eksport med en begrænset omkostning og risiko. Fordelen ved som virksomhed at deltage i projektet uddybes her af Peder Hansen, direktør i TELCON A/S:

”Go International er for os et rigtig spændende projekt. Vi har store ambitioner med en række innovative løsninger til det asiatiske marked og med de rette eksportkompetencer og støtten fra et projekt som dette, kommer vi et meget vigtigt skridt foran fra start.

Peder Hansen, direktør i TELCON A/S

Projektets relevans blev yderligere underbygget ved lanceringen i begyndelsen af 2015, da adskillige virksomheder selv meldte sig på banen som deltagere. Det er dog ikke for sent at blive en del af projektet, da virksomhedsrekruttering finder sted netop nu, og der er stadig plads til flere.

Læs mere om hvordan du bliver en del af Go International ved at gå ind på http://www.copcap.com/Go-International.

Du kan også høre mere om mulighederne hos Project Manager i Copenhagen Capacity Kasper Jorn på 23 35 91 71 eller hos Senior Project Manager i CLEAN Morten Kildahl Sørensen på 23 26 04 60.