SMART TO FUTURE CITIES LONDON – WHERE SMART IS HAPPENING!

CLEAN deltog i paneldebat omkring standarder for Smart Cities til konference i London

Smart City bliver et stadig større interesseområde, ikke blot i Danmark, men også i resten af verden. Smart to Future Cities konference er et vigtigt samlingspunkt for eksperter, der arbejder med at kortlægge overgangen fra definition til implementering af Smart City konceptet, der vil gavne virksomheder, byplanlæggere og borgere i fremtidens smarte by. I år var der fokus på Smart City som en platform, IoT (Internet of Everything), Big Data og bedre integrering af borgeren i udvikling af tjenesteydelser. CLEAN var inviteret til at deltage i en paneldebat omkring standarder for Smart Cities, herunder hvad der sker i Danmark inden for dette område. Konferencen havde deltagelse af mere end 300 Smart City fagfolk og eksperter, fra offentlige-, private- og vidensinstitutioner, blandet andet København, Glasgow, Barcelona, Future Cities Catapult, Siemens og Verdensbanken.

Smart city 2

Konferencen gav desuden et indblik i de nyeste smarte city casestudier fra hele verden, hvilket identificerede et stort behov for udvikling af samarbejdet mellem det offentlige og private på området, herunder også internt i offentlige myndigheder. Der står derfor klart, at der skal være vision bag udviklingen af Smart City fra definition til implementering.

Det blev endnu en gang understreget, at danske virksomheders kompetencer kan bringes i spil for at løse fremtidige Smart City problemer, såsom klimatilpasning, ressourceoptimering og genanvendelse, samt ITS. Det er dog sikkert, at en vis volumen må opbygges for at de bliver interessante, blandt andet gennem en løsningsorienteret tankegang.

CLEAN deltog desuden i et Smart City event arrangeret af den Danske Ambassade i London, hvor klyngen og vores Smart City aktiviteter, herunder Big Data platformen, blev præsenteret for mere end 50 deltagere fra blandt andet engelske myndigheder og virksomheder, der viste stor interesse for potentielt at samarbejde indenfor Smart City området.

Smart city 3
Smart city 4