Smart Trolley på TEK Expo 2016

Julefreden er sikret med tilknytningen af to personer på Smart Trolley projektet. Vi mødte dem på TEK Expo 2016 på Alsion i Sønderborg til en snak om deres spændende opgaver i projektet.

Hele 40 projekter, udført af studerende, blev forevist til TEK Expo 2016 i Sønderborg, og hele 300 studerende samt 300 nysgerrige fra det private erhvervsliv og lokalområdet havde valgt at bruge et par timer i selskab med innovative inden for vidensområderne mechatronics, autonome intelligente systemer/robotteknologi, hydraulik, aktuatorer, termodynamik og frekvensomformere. Realismen og de praktiske implementeringsmuligheder var sikret gennem projektdeltagelse fra organisationer såsom; Linak, Danfoss, Danfoss Drives, ProjectZero, Gråsten Landbrugsskole, EUCSyd, Udviklingsråd Sønderjylland, Green Water og selvfølgelig CLEAN og Smart Trolley.

En spændende mulighed for at forsvare produktet

Spørgsmålene var mange og interessen stor, da man gennem tre timer på messen havde mulighed for at få en snak med Thomas og Simon ved deres stand. Her fik man muligheden for at møde potentielle brugere, købere og menigmand. En uvurderlig mulighed for at høre, hvilket potentiale der er – ikke mindst – ift. applikationsmulighederne i løsningen. Både Thomas og Simon udtrykte stor tilfredshed efter deres deltagelse og havde oplevet at få både nye og gamle idéer omkring Smart Trolleyen vendt og drejet på nye måder.

”Det er vigtigt at gribe sådan en muligheden for at få en snak om produktet med andre end fagfolk, og få trykprøvet løsningen ved at besvare spørgsmål fra helt almindelige mennesker,” – Simon Iversen, PhD student i Mekatronik, tilknyttet Smart Trolley.

Som udviklere af denne nye løsning, udtrykte både Thomas og Simon desuden stor tilfredshed med at få muligheden for at komme ud og repræsentere teknologien. Det var samtidigt med til at inspirere til den tilgang, man hidtil har brugt; nemlig at man konstant tænker de respektive vidensområder tæt sammen i udvklingsprocessen, da det giver den bedste integration. En tilgang der dog stiller større krav til de tilknyttede teknikere, da de på den måde skal have et bredere kendskab til de mange elementer, der tilsammen giver et færdigt produkt.

Nye ansigter skal give Smart Trolleyen et løft

Thomas tilknyttes projektet ifm. videreudviklingen af de mekaniske dele, da man i den kommende fase vil fokusere på dette område. Den elektronik- og programmeringsdelen er således allerede på et niveau, hvor man fint kan videreføre denne til næste prototype.

Simon Iversen er i perioden oktober 2015 til oktober 2018 tilknyttet projektet i et lidt andet perspektiv, nemlig med udgangspunkt trappekravl og i at optimere styringen og energigenvinding på dette.

På trods af at de er tilknyttet to forskellige teknologiske områder i udviklingsprocessen, er der dog enighed om, at det er en stor drivkraft at få muligheden for at arbejde på et projekt, der i sådan en grad kommer til at gøre en positiv forskel på folks arbejdsliv.

”Det er fantastisk at kunne være med til at udvikle et produkt, som faktisk kommer til at hjælpe andre med at undgå skader i deres arbejdsliv,” – Thomas Gregersen, BA student i Mekatronik, tilknyttet Smart Trolley.