Stor succes for danske virksomheder på Europas største Smart City arrangement

 

Indgåelse af samarbejdsaftaler, pris for bedste smart city projekt, eksponering i live-tv, samt danske præsentationer på kongressen til Europas største Smart City arrangement var blot nogle af højdepunkterne ved dette års Smart City Expo World Congress i Barcelona den 18-20 november. I år deltog over 400 byer, 242 virksomheder og mere end 10.000 besøgende.

CLEAN og Eksportrådet stod for at arrangere den danske pavillon på årets Smart City Expo, hvor målet var at samle og profilere en bred vifte af smart city aktører, herunder byer, virksomheder og vidensinstitutioner. På den 100m2 store pavillon var der i alt 14 udstillere, og den samlede delegation talte ca. 100 personer.

“Vi synes, at det var et positivt signal at sammensætte public, non profit og private aktører på den danske pavillon. Dette sender et vigtigt signal om den danske tilgang til tværgående samarbejder for at udvikle byer. Dette krydsfelt af kompetencer, erfaringer og specialer vil være afgørende for etablering af bæredygtige, innovative og nyskabende løsninger. ”

Hans Lindeman, Senior Vice President, Hitachi Consulting

Den Danske Pavillon blev officielt åbnet med taler fra den danske ambassadør i Spanien, Lone Dencker Wisborg, Borgmester for Teknik og Miljø i København Morten Kabell, samt Borgmesteren for Teknik og Miljø i Malmø, Milan Obradovic. På kongressen præsenterede to af CLEANs medlemmer GoBike og Leapcraft til en session i selskab med blandt andre Microsoft og SAP.

Der var stor aktivitet på den danske pavillon, og deltagerne oplevede stor interesse fra de besøgende og øvrige udstillere. På selve pavillonen var der et smart biking event arrangeret af Øresund Smart City Hub projektet, samt en reception med en high level panel diskussion. CLEANs medlemmer fik desuden konkrete resultater med hjem. Rambøll mødtes med Barcelona by, som fandt deres liveable city assessment tool meget interessant. Leapcraft formåede at underskrive en MoU med sydkoreanske IDOlink om at designe og bygge smart city applikationer. Gobike nåede yderligere ud til det catalonske folk i et live-interview på den nationale catalonske tv-station.

Peter Bjørn Larsen, Business Development Manager fra CLEAN var inviteret til at præsentere CLEANs model for arbejdet med smart city konceptet på expo’ens kongres.

Foruden rejsen og muligheden for det store, internationale netværk, fik Danmark også en sejr med hjem.København vandt den prestigefyldte internationale pris World Smart Cities Award for at have verdens bedste plan ”Copenhagen Connecting” for indsamling og brug af data til at skabe en grønnere by, større livskvalitet for borgerne og et bedre erhvervsklima.

”På Smart City Expo i Barcelona stod det klart, at det unikke samarbejde mellem kommunen, virksomheder og videninstitutioner giver os en førende position internationalt, og derfor kunne vi hente prisen for verdens smarteste plan med hjem til København for projektet Copenhagen Connecting”

Københavns Teknik- og Miljøborgmester, Morten Kabell

CLEAN vil gerne takke de mange udstillere og deltagere for deres deltagelse, og vi ser frem til at gentage successen næste år.