Mikrosensorer til luftkvalitets monitorering

Udfordring:

Markedet for små kosteffektive mikrosensorer til monitorering af luftkvaliteten er stigende – både til indendørs og udendørs brug. Dog kræver målinger af høj kvalitet, at kalibrering af sensorerne sker ved forhandleren og en løbende kalibrering sker ved brugeren. Noget som man ikke nødvendigvis har ressourcerne til. Samtidig kan det være dyrere at få kalibreret sine sensorer end at få dem fremstillet.

På dette tidspunkt, var der ikke et kalibreringssystem på markedet til mirkosensorer, der kan måle flere sensorer samtidig og processerer dataene på en automatisk måde.

Løsning:

Gennem dette videnbroprojekt undersøgte, designede og testede partnerne et sensorkammer-prototype, der kunne kalibreres tæt på sensoren i et system, der var generisk og fleksibelt nok til at blive brugt til forskellige former for mikrosensorer.

Effekt:

Indirekte kunne videnbroprojektets resultater give bedre luftkvalitet ved at forbedre datakvaliteten for mikrosensorer. Ved at øge kvaliteten gennem hyppigere og mere pålidelig kalibrering kunne dataene være med til at forbedre luftkvaliteten over tid.

Varighed
01/06/2022 – 31/12/2023

Budget
345.000 DKK

Støttet af


Vil du vide mere?


Partnere


Andre projekter

Alle projekter
  • Trace

  • Poseidon

  • Beyond Beta – CleanTech Acceleration

  • CO2 Vision NeXt