Genanvendelse af PFTE

Udfordring:

PFTE, bedre kendt som Teflon, er et flourerede plastmateriale med utallige egenskaber. Det anvendes i alt fra stegepandebelægninger til specielle emner i industrien. Dog er PFTE svært at nedbryde, og der foretages ikke nogle former for genanvendelse af PFTE i stor skala i dag. Mængderne af PFTE ophobes rundt omkring uden mulighed for at komme af med det eller genanvende det. Netop denne problemstilling havde tre virksomheder samlet sig om i dette videnbroprojekt sammen med FORCE Technology, hvor de ville afdække varige løsningsmuligheder for genanvendelse af PFTE-affald.

 

Løsning:

Projektet havde til formål at afdække og udbrede genanvendelsesmulighederne for PFTE-materialer for at mindske miljø- og klimapåvirkningen. Mulighederne, der blev undersøgt, var bl.a. mekanisk neddeling, termisk degradering og pyrolytisk dekomponering af PFTE. Derudover blev mulige aftagere og anvendelsesmuligheder for restprodukterne samt den lovgivningsmæssige og økonomiske rentabilitet for at eksportere PFTE afsøgt.

 

Effekt:

Videnbroprojektets formål var at mindske ophobningen af unedbrydeligt PFTE-plast i Danmark samt genanvende materialerne i nye anvendelsesområder, f.eks. til produktion af ny PFTE-plast eller i nye produkter som fyldstoffer.

Varighed
01/05/2022 – 31/12/2022

Budget
230.000 DKK

Støttet af


Vil du vide mere?


Partnere


Andre projekter

Alle projekter
  • Trace

  • SMEBeyond

  • Water4All

  • Poseidon