Cirkulær praksis – CO2-vurdering af ressource-symbioser

Beskrivelse: 

For at opnå en grøn omstilling og mere cirkulær økonomi er det vigtigt, at sikre maksimal og optimal udnyttelse af alle materialer – også restprodukter. THE UPCYCL havde gennem deres netværk et New Waste-symbiose, hvor de hjalp deres medlemmer med at udregne deres emissioner. Dette var dog svært, da der var mange forskellige måder at gøre dette på (f.eks. gennem EU’s cirkulære footprint-formular, GHG-P, SBTi m.m.).

Dette gjorde det svært at have data, der kunne kvantificeres og valideres til grønne regnskaber, så besparelser og brug af restprodukter kunne tilskrives rigtigt imellem virksomheder.

 

Løsning:  

Gennem videnbroprojektet arbejdede THE UPCYCL sammen med partnergruppen om at gennemgå et udvalg af de mest etablerede metoder for derefter at udvælge maks. tre metoder til miljøvurdering af op til fire cases indenfor partnergruppen.

Til sidst blev der udviklet et sæt kriterier på et videnskabeligt niveau til de forskellige tilgange for at drive positive forandringer og være mere faktabaseret end de gængse konsensusbaserede tilgange.

 

Effekt:

Målet og effekten af projektet var, at der blev fastsat en materialecirkulations CO2-effekt, der kunne lede flere til at se potentialet i New Waste restmaterialer. Dette kunne lede til en 10-20 dobling af mængden af restmaterialer, som cirkuleres igennem virksomheder.

Varighed
30/04/2023 – 30/05/2024

Budget
400.000 DKK

Støttet af


Vil du vide mere?


Partnere


Andre projekter

Alle projekter
  • Trace

  • SMEBeyond

  • Water4All

  • Poseidon