SMEBeyond

Øge global udsyn for baltiske SMV’er

I den sydlige del af Østersøregionen er små og mellemstore virksomheder (SMV’er) afgørende for den økonomiske vækst, men de står over for en stor udfordring: internationalisering. På trods af deres potentiale er det kun 34 %, der engagerer sig i internationale forretninger, selvom potentialet er stort.

Denne underrepræsentation skyldes ikke manglende kapacitet, men faktisk kompleksiteten og forhindringerne ved internationale ekspansioner, såsom finansielle begrænsninger, utilstrækkelig markedsinformation og komplekse juridiske rammer.

 

SMEBeyond er et grænseoverskridende og strategisk projekt i Østersøen, der har til formål at hjælpe virksomhederne over rampen og ud i verdenen. Hovedformålet er at give SMV’er inden for tematiske områder som: vedvarende energi, bæredygtig byudvikling, vand- og affaldshåndtering, fødevareemballage, plasmateknologi og søfart i den sydlige Østersøregion de nødvendige værktøjer, indsigter og støtte til vellykkede internationale satsninger.

 

Projektet har til formål at ændre det nuværende paradigme og øge antallet af SMV’er, der engagerer sig i internationale forretninger, og dermed forbedre den regionale økonomiske vitalitet og globale konkurrenceevne. Derudover stræber projektet efter at skabe flere netværk mellem sydbaltiske klynger og partnere for at få viden fra hinanden.

 

Finansiering

Projektet er medfinansieret af Interreg South Baltic med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Clean er ansvarlig for projektet som løber over 3 år.

Varighed
01/07/2024 – 30/06/2027

Budget
12.394.500 DKK

Støttet af


Vil du vide mere?


Partnere


Andre projekter

Alle projekter
  • Trace

  • Water4All

  • Poseidon

  • Beyond Beta – CleanTech Acceleration