Cases
Bliv inspireret

Aalborg Universitet (AAU) er en erfaren videnpartner i ETI.
Her er tre eksempler på projekter, der er udviklet med partnere fra AAU Inst. for Energiteknik



Projekt eInfoSys
ViewNet Systems ApS er en Sønderborg virksomhed som har stor succes med store LED-infoskærme, primært til udendørs brug. Succesen skyldtes ikke kun den høje kvalitet på deres LED-skærme, men lige så meget deres Cloud-baserede styringssystem som giver brugerne fuld kontrol over deres skærme uanset placering af skærmen. Men LED-skærme er strømkrævende og der kan hentes store driftsbesparelser, hvis strømforbruget kan reduceres. ViewNet Systems ApS fik en god idé til, hvordan strømforbruget kunne reduceres med op til 50% uden at forringe billedet på deres LED-skærme.
Sammen med Redia A/S fra Aarhus, Sensade ApS fra Aalborg og SDU i Sønderborg startede de projektet eInfoSys. Redia A/S er et softwarehus med speciale i brugeroplevelse. Med Redia som partner i projektet vil næste generation af energibesparende LED-skærme have samme succesfulde brugerflade som ViewNet’s nuværende LED-skærme. Sensade ApS laver trådløse sensorer til parkeringsarealer. Som partner i projektet vil Sensade udføre en omfattende fieldtest, som sikrer at kvaliteten matcher de høje krav, ViewNet har sat som mål.
For at kunne opnå en så ambitiøs reduktion af strømforbruget har ViewNet behov for at kunne køre simulationer af deres skærme i alle tænkelige vejrforhold. At kunne foretage sådanne simulationer er enormt kompliceret og derfor samarbejder ViewNet Systems med SDU i Sønderborg, hvor netop simulationsværktøjer er en af deres mange spidskompetencer.
Projektet støttes af Regionalfonden gennem IEI-projektet i CLEAN med ca. 1,2 millioner kroner.
eWorkVehicle
Med større og større miljøkrav til urban arbejdskøretøjer følger også øget efterspørgsel på elektrificering. Denne udvikling forudså Rasmus Banke fra Banke ApS så rettidig, at Banke allerede er klar med egen udviklet arbejdskøretøj til renovationsbrug.
Men funktionskravene til arbejdskøretøjer stiger og dermed stiger også behovet for at kunne skalere den nødvendige energimængde som køretøjet skal bruge under daglig drift. Sammen med bl.a. Converdan A/S i Rødding og SDU har Banke ApS startet projektet eWorkVehicle, som skal gøre det muligt at tilpasse energilageret til de enkelte arbejdskøretøjers funktion og behov.
Projektet er opdelt i to mindre projektdele. Den ene projektdel har fuld fokus på batteri-pakken og den anden projektdel har fuld fokus på batteri-lader.
Hver projektdel støttes af Regionalfonden gennem IEI-projektet i CLEAN med ca. 2,5 millioner kroner.