Energitrim og affaldshåndtering i store bygninger (Nykøbing Falster)

6. Dec 2018 kl. 13:30 - 15:30

Business Lolland-Falster
Slotsbryggen 7
4800 Nykøbing Falster

6/12-2018 13:30

Optimering af energi på større varmeanlæg, reduktion af vand og info om affaldssortering

Mange hoteller/kursusejendomme, supermarkeder, boligselskaber og andre større virksomhedsbygninger – større end 500 m2 – kan optimere endnu mere på energiforbruget. Erfaringen viser at det er i størrelsesordenen 15-25 %. Desuden vil en større grad af affaldssortering give billigere afsætning af affaldet. Reduktion og rensning af badevand i hoteller, vil minimere spildevand og energi hertil.

En minimering af både energi, vand og en øget affaldssortering, giver både plus på bundlinien, og vil nedbringe CO2 udledningen.  

Danfoss energitrim af varmeanlæg og tilhørende system

Danfoss viser på arrangementet en forsmag på, hvordan den tekniske driftsleder kan blive endnu bedre, til at justere virksomhedernes større varmeanlæg og varmesystem. Helt konkret vil vi under arrangementet undersøge mødestedets varmeanlæg og varmesystem, herunder om der er den tilstrækkelige trykstyring via ventiler i systemet.

Rambøll optimerer på affaldssorteringen

Rambøll rådgiver boligselskaber og andre større virksomheder om affaldssystemer og håndtering. Det kan være økonomisk og miljømæssigt fordelagtigt for virksomheder, at få set på mulighederne for at optimere affaldshåndtering. Desuden kan det være med til at hjælpe virksomheder med at overholde kommunernes affaldsregulativer og imødekomme eventuelle nye krav, samt øge mængden af genbrug og genanvendelse af affaldet.  

Flow-loop renser badevand

Flow-loop har netop vundet årets COCONF pris for den løsning som har størst indflydelse på FNs verdensmål. Løsning reducerer vandforbrug med op til 85 % og energiforbrug optil 75 %. Flow-loop fortæller mere om deres løsning, samt hvordan de fik afprøvet løsningen på Roskilde festivals badevand.

50 % i tilskud til konsulentbistand

CLEAN fortæller hvordan i kan få 50 % i tilskud til rådgiverbistand, til at få lavet et energitrim, og/eller en gennemgang af jeres affald. For at undersøge jeres potentiale, vil i blive tilbudt en gratis screening. Læs mere www.cleancluster.dk under CLEAN Green Plan, Region Sjælland.