Folkemøde om Fremtidens Klima i Middelfart

30. Okt 2017 kl. 16:00 - 18:00

Folkemøde om fremtidens klima og løsninger
Nytorv
5500 Middelfart

30/10-2017 16:00

Sammen om klimatilpasning

Fremtidens monsterregn udfodrer kapaciteten i vores kloakker. Der er behov for at flere grundejere håndterer regnvand på egen grund. Uddannelse af klimaentreprenører og udvikling af formidlingsmateriale er vigtige redskaber til skybrudssikring og kreativ brug af regnvand i haven.

Mød en energihåndværker og en klimaentreprenør uddannet i regi af CLEANs to projekter: Grøn Erhvervsvækst og Sammen om klimatilpasning, når Middelfart Kommune afholder Folkemøde på mandag d. 30.10 kl. 16-18 på Nytorv i Middelfart. Connie Hedegaard og borgmester Johannes Lundsfryd indvier folkemødet med taler og samtidig er der kick-off på Middelfart Kommunes Klimalaboratorium og en markering af at Kommunen tiltræder Danmarks naturfredningsforenings Klimakommune Plus-aftale. 

Vi åbner CLEAN’s energitrailer, og tager en snak om boligejeres muligheder for at vende forbrugsudgifterne til en reel investering i boligen. Energihåndværker og energirådgiver Jørgen P. Jensen fra den lokale virksomhed Niels E. Jensen står klar til at svare på
dine spørgsmål.

Klimaentreprenør Thomas Rasmussen fortæller om, hvordan man kan klimasikre gennem afledning af regnvand og skybrudssikring på egen grund. Kom og hør og få en folder om løsningerne.

Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen åbner kl. 16.00 folkemødet på Nytorv. Her vil der være stande fyldt med lokale klimaløsninger og projekter. Her kan opleves hvordan børn og voksne, institutioner og virksomheder arbejder med bæredygtighed og klimavenlige tiltag i Middelfart Kommune.

I rådhusets foyer foregår følgende:

Kl. 16.20 Fællessang, 120 elever fra Viby Efterskole synger for.

Kl. 16.30 Sådan arbejder vi med fremtidens klima lokalt, borgmester Johannes Lundsfryd Jensen.

Kl. 16.40 En global udfordring, der kræver lokal handling, Connie Hedegaard.

Kl. 17.15 Kick-off på Klimalaboratoriet – næste generation, Connie Hedegaard og Johannes Lundsfryd Jensen.

Kl. 17.30 Middelfart Kommune tiltræder Klimakommune Plus-aftalen med Danmarks Naturfredningsforening, præsident Ella Maria Bisschop-Larsen.

Der er information om arrangementet på: www.middelfart.dk/folkemoede her kommer også en liste over alle stande med billeder.