Konference om fremtidens innovative bygge- og anlægsbranche
21. Mar 2018 kl. 09:30 - 16:15

Teknologisk Institut (indgang 1, konferencesalen)
Gregersensvej 1
2630 Taastrup
21/3-2018 09:30
Danmark vil være kendt for innovative, værdiskabende og konkurrencedygtige bygge– og anlægsprojekter i verdensklasse!
Hvilke barrierer er der for at opfylde målet, hvilke behov har bygherrerne og hvordan udfolder vi det store potentiale i den danske bygge– og anlægsbranche helt konkret?
Den 21. marts 2018, stiller Innovationsnetværk Femern Bælt skarpt på fremtidens innovative bygge– og anlægsprojekter, i samarbejde med CLEAN og InnoBYG. Vi har fokus på store byggeprojekter samt anlægsprojekter, når vi går tæt på bygherrernes ønsker og behov og på forretningsudvikling og behovsforståelse hos leverandørerne. Vi ser desuden nærmere på en række konkrete områder, hvor udviklingen er i fuld gang, herunder Build 4.0 og cirkulær økonomi.
Konferencen er bl.a. baseret på resultaterne af et workshopforløb fra 2017/2018, hvor en række store danske bygherrer og SMV’er har deltaget og arbejdet med fremtidens innovative løsninger i byggeriet.
Program
09:30 Registrering & morgenmad
10:00 Velkommen
v/Dorthe Mathisen, centerchef i Beton på Teknologisk Institut
10:05 Bygherrens ønsker, behov og krav til fremtidens byggeprojekter og leverandører
v/ Lene Stevnhoved, Projektchef Byggeri og Anlæg, Region Sjælland & Kim Smedegaard Andersen, viceteknisk direktør, Femern A/S
10:45 Den værdiskabende og nytænkende leverandør
v/ Rikke Bastholm Clausen, Innoba
11.15 Pause
11:30 Paneldebat, faciliteret af Rikke Bastholm Clausen, Innoba
Paneldeltagere:
Christan Hasenkam, Mammoet
Ralf Jensen, Carl Ras
Nana Ejlers, Bygningsstyrelsen
Lene Stevnhoved, Region Sjælland
12.15 Frokost
13:00 Intro til eftermiddagens temaspor
v/Dorthe Mathiesen, centerchef i Beton på Teknologisk Institut
13:10 Temaspor – vælg mellem 4 forskellige temaspor (se beskrivelser nedenfor)
Pause med kaffe og kage undervejs i temasporene
15:15 Netværkscafe
16:15 Tak for i dag
Beskrivelse af temaspor
Tema 1 – IT, de digitale løsninger skal understøtte byggeprocessen til fordel for bygherrerne
v/Martin Profit Jakobsen, BASIT
Byggestyring, kvalitetssikring og dokumenthåndtering kommer alt sammen til at foregå digitalt. For at leve op til bygherrernes krav skal leverandørerne følge med den digitale virkelighed og det handler om at gribe de digitale muligheder i hele værdikæden – på tværs af virksomhederne i byggeprojekterne. På dette temaspor får I indblik i, hvordan IT-værktøjer kan hjælpe konkret i den enkelte virksomhed og på tværs af byggeprojekterne. Vær med til at drøfte mulighederne og giv dit indspark til den digitale udvikling. Det handler om at skabe værdi her og nu!
Tema 2 – Build 4.0.
v/Thomas Juul Andersen, Teknologisk Institut
Ny teknologi giver nye muligheder—også for anlægsbranchen! Men hvad kan vi allerede nu og hvordan ser fremtiden ud? Kom med en tur i Betons laboratorium og få de sidste nye trends under huden. Der står bl.a. robotter, droner, 3D print, sporbarhed og materialeudvikling på agendaen
Tema 3 – Nye samarbejdsformer sætter skub i innovationen
v/Claus Skytte, forfatter og foredragsholder og Nana Ejlers, Bygningsstyrelsen
Der er behov for at samarbejde på nye måder, hvis vi skal sikre at innovationen og et tæt samarbejde blandt byggeriets parter. Det er der god forretning i. Hør om løsninger, produkter, services, nye former for partnerskaber og nye honoreringsformer.
Tema 4 – Cirkulær økonomi
v/Jasper Steinhausen, medejer af Ouroboros
Der ligger store muligheder for at tænke i cirkulære løsninger når det gælder anlægskonstruktioner. Men cirkulær økonomi kan også skabe forretningsmæssig værdi hjemme i din virksomhed. Vil du gerne vide 1) Hvad cirkulær økonomi mere konkret er på virksomhedsniveau? 2) Hvordan du kan komme i gang? 3) Hvad du kan få ud af det? Så vælg dette spor!
Praktisk info
Konferencen afholdes den 21. marts 2018 fra 10.00- 16.15 (morgenmad og registrering fra kl. 9.30), på Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup, indgang 1, konferencesalen. Tilmeldingsfrist er den 19. marts kl. 12.
Det er gratis at deltage, men der er no-show gebyr på kr. 500,- så husk at melde fra, hvis du er tilmeldt og bliver forhindret i at deltage.
TILMELD DIG HER
Vi forbeholder os ret til at ændre i programmet.