Living Labs – Billebogen & Flensburg Fjord Region

13. Jun 2019 kl. 08:30 - 14. Jun kl. 13:00

Wälder Haus
Inselpark 19
21109 Hamburg

13/6-2019 08:30

13. juni 2019 | LIVING LABS | Hamburg, Tyskland
14. juni 2019 | FIELD TRIP | Smart Region Eggebek, Tyskland

Nordtyskland er den førende region for vedvarende og bæredygtig energi samt mobilitetsløsninger i Tyskland. I EU-projektet Interreg “Northern Connections” vil byen Hamburg og delstaten Schleswig-Holstein gerne invitere virksomheder – især små og mellemstore virksomheder – at præsentere deres innovative ideer om intelligent energiforsyning og intelligente mobilitetsløsninger til byer samt en for landdistrikter.

Se arrangementsprogrammet HER.

Living Lab – Billebogen:
Tilbyder du smarte koncepter til en integreret energiforsyning eller e-mobilitetsinfrastruktur? Hamburg er den næststørste by i Tyskland med ca. 1,8 millioner indbyggere og en årlig tilstrømning på omkring 20.000 nye indbyggere. Byen er på baggrund af dette forpligtet til at bygge mere end 10.000 nye huse hvert år, såvel som at realisere nye industri- og kontorlokaler. Et af de nye distrikter, der for tiden er udviklet i Hamburg, er projektet Billebogen. Det er indrettet af HafenCity GmbH, der planlægger at blande nybyggede kontorer med industri- og produktionsrum på et samlet areal på 230.000 kvadratmeter i de kommende år. Udfordringerne til dette Living Lab Event fokuserer derfor på et integreret og effektivt energiforsyningssystem, der giver en komplet e-mobilitetsinfrastruktur. Klik her for yderligere information.

Living Lab – Flensborg Fjord Region:
Er du en innovator inden for bynærfjernvarme eller bæredygtige mobilitetsløsninger til landdistrikter? I det nordlige Tyskland – på den danske grænse ligger Flensborg Fjord Region ved Flensborg med 95.000 indbyggere og i det omkringliggende landområde er Eggebek, der består af 34 kommuner med 67.000 indbyggere. Tilsammen er de en national modelregion med de ambitiøst fællesmål om at reducere deres drivhusgasemissioner med mere end 100 procent inden 2050. Flensburg og den lokale forsyningsvirksomhed Stadtwerke Flensburg GmbH udgør de to ud af de tre udfordringsejere i det levende laboratorium Flensborg Fjord Region, der sætter fokus på at finde innovative måder at forbedre deres bynærfjernvarmesystem på. Eggebek, den tredje udfordringsindehaver af dette Living Lab, retter fokusset mod bæredygtige løsninger inden for en kombinations mellem vedvarende energi og glasfiberløsninger. Gennemførelsen af ​​disse projekter er planlagt til at starte i 2019/2020. 
Klik her for yderligere information.

Klik her for at registrere dig til begge LIVING LABS og FIELD TRIP.

Læs mere om Living Labs, deres udfordringer og jeres muligheder – eller Northern Connections, som er projektet bag disse events. 

Nogle spørgsmål? Kontakt venligst Tom Mikus