Konference om overskudsvarme fra Super Supermarkets

26. Nov 2019 kl. 09:00 - 15:30

Dansk Fjernvarme, Merkurvej 7, 6000 Kolding
Merkurvej 7
6000 Kolding

26/11-2019 09:00

Projektet, Super Supermarkets, har haft fokus på at optimere og standardisere udnyttelsen af overskudsvarme fra supermarkeders kølesystemer til (a) internt brug og til (b) levering til fjernvarmenettet. Derudover har der været kigget på at udvide med to ekstra niveauer af energisystemintegration:

1) at udnytte overskydende kompressoreffekt vha. varmepumper til direkte fjernvarmeproduktion, og

2) at udnytte mulighederne for fleksibelt elforbrug i supermarkedernes kølesystemer til – i større grupper – at melde systemydelser ind på bl.a. regulerkraftmarkedet.

I løbet af dagen vil du bl.a. blive præsenteret for 2 helt nye områder;

1) en dugfrisk KOGEBOG vedr. etablering af anlæg til genanvendelse af varme fra supermarkeders køleanlæg til genbrug i fjernvarmesystemet

2) en ny dansk beregningsmodel for CO2 anlæg. Formålet med beregningsmodellen er at screene konkrete supermarkeder for potentielle gevinster ved at investere i varmegenvinding fra deres køleanlæg.

Arbejdet med udnyttelse af overskudsvarme fortsætter. Efter den afsluttende konference stiller eftermiddagens workshop derfor skarpt på potentialet ved udnyttelse af overskudsvarme ifm. et nystartet EU-projekt med titlen HEATflex. Workshoppen er henvendt til alle aktører, der har berøring med emnet overskudsvarme, både inden for fjernvarmesektoren eller som leverandør af overskudsvarme eller teknologi/ydelser.
Vi har brug for dit input til, hvad der enten stopper gode projekter eller får dem til at lykkedes.

Se hele programmet HER