Temadag: Produktinnovation i i4.0

12. Nov 2019 kl. 09:30 - 15:35

Hvordan integreres den fysiske produktion og den digitale verden?

Industri 4.0 har fokus på integrationen mellem den fysiske produktion og den digitale verden. Det vil vi gerne adressere gennem denne temadag, hvor vi tager udgangspunkt i produktinnovation med tilhørende hybride testmetoder. Temadagen er arrangeret af Aarhus Universitet, Alexandra Instituttet og FORCE Technology.

Helt konkret vil vi blandt andet berøre, hvordan man via simuleringer og digitale tvillinger kan skabe nye værktøjer, der måske kan give svaret på, hvordan man til stadighed kan individualisere og tilpasse smarte produkter i i4.0.

Grøn omstilling og industri 4.0

Sideløbende med i4.0 har vi som samfund gang i en grøn omstilling, hvilket i stigende grad sætter fokus på ’sustainability’ for produkterne. De skal altså være mere energi-, miljø- og ressourceeffektive, og på samme tid kunne måle sig med den stadigt hurtigere og hårdere globale konkurrence.

For at kunne møde udfordringerne fokuseres der samtidigt på smarte og individualiserede produkter, eksempelvis via software eller optioner på unikke konfigurationer/designs.

Forretningsmodeller og industri 4.0

Omstillingen til nye smarte produkter udfordrer også forretningsmodeller, der ændres med muligheden for nye data om produkter og brugen deraf. Herunder hvordan produkterne bliver opkoblede via data og datahåndtering.

Vi vil derfor også behandle, hvordan forretningsmodellen kan se ud i i4.0. Vi kigger nærmere på hvorledes forretningsmodeller ændres med muligheden for nye data om produkter og brugen deraf.

Kom og hør forskellige bud på hvordan disse værktøjer kan hjælpe med at besvare ovenstående og søg svar på jeres virksomheds i4.0 spørgsmål blandt eksperterne.

Se programmet og læs mere HER