Medlem

BurntWood

Brændt træ er et bæredygtigt alternativ til trykimprægneret og malet træ. Det er en imprægneringsmetode, som har været benyttet helt tilbage til vikingetiden, og som senere er blevet forfinet i den japanske bygningskultur.

Når de øverste millimeter af træet forkulles, brændes sukkerstofferne i træet samtidig, så de skadelige mikroorganismer ikke har noget at leve af. Der anvendes ikke kemiske stoffer til imprægneringen, da det er træets egne stoffer, som gennem brændingen beskytter overfladen – en overflade, der er både smuk og ekstremt vejrbestandig.

Ved et valg af BurntWood som facademateriale vil man opleve nuancer, der varierer fra kulsort til skinnende sølv. Hvert bræt får en unik overflade, der med sit nistrede udseende opleves både mat og skinnende.

BurntWood er en imprægneringsmetode, der har sine rødder solidt plantet i historien, men som samtidig er et moderne svar på nutidens krav om at byggeriet skal være bæredygtigt.

Vi står for at tilbyde facadematerialer, som er med til at gøre en indsats inden for bæredygtighed, og være med til at nedbringe klodens CO2 udslip. Dette gør vi ved at støtte op omkring klodens skove, da vi i 2022 har valgt at blive PEFC certificeret. Derud over søger vi også for at der bliver plantet et træ hver gang vi sælger 1 m2 af vores Rewood materiale.

 

Adresse
Mondrupsvej 8
8260 Viby J