Der er fokus på energieffektivitet når virksomheder og universitet samarbejder omkring innovation

GCM er en af de 11 lokale Sønderborg virksomheder der i løbet af 2019 modtog støtte gennem det regionale støtteprogram IEI. IEI har i alt hjemtaget midler på 33,8 millioner kroner til at styrke Syddanske virksomheders innovation inden for elektronik og energiteknologi.

 ”Vi forventer at få en betydelig og dybdegående erfaring i noget nyt software vi skal bruge i forbindelse med projektet, og det vil øge vores kompetencer og styrke os fremadrettet. Det er for os vigtigt konstant at løfte vores medarbejdere og os selv til nye niveauer” Jan Blankschøn, CTO, GCM A/S  

GCM er leadpartner i et innovationsprojekt, hvor der arbejdes på udviklingen af en GearDrivePlatform til AGV’er og andre el-drevne køretøjer. Med energieffektivitet for øje, arbejdes der i projektet på, at finde en løsning der vil give en besparelse på cirka 25-30 % energi i forhold til de nuværende løsninger på markedet. Siden projektstart har GCM haft tæt kontakt og sparring med SDU/CIE i Sønderborg. Samarbejdet med universitetet betyder også, at GCM kan bruge SDU/CIEs udstyr, hvilket resulterer i, at afstanden mellem forskning og virksomheder mindskes.

For GCM har deltagelsen i støtteprogrammet bl.a. betydet mulighed for ansættelse af flere medarbejdere, der konkret har kunne arbejde på produktudviklingen i innovationsprojektet. GCM forventer at denne produktudvikling vil kunne medføre økonomisk vækst samt stigning i antal medarbejdere.

Om GCM:

GCM A/S er en Handels- og Ingeniørvirksomhed som arbejder på udvikling af elektronik, mekatronik og mekanik løsninger til små og store kunder samt OEM. GCM A/S har i dag 11 ansatte, og er eksperter i motor- og gearteknologi..

GCM har mere end 25 års erfaring fra samarbejde med store og små danske virksomheder hvilket har givet GCM erfaring og knowhow i at udvikle og designe kundespecifikke mekatronikløsninger. I GCM lægger de meget vægt på at blive en videnstung virksomhed inden for branchen og deres mål er, at give deres kunder en positiv oplevelse samt en høj kvalificeret rådgivning. Ønsket om, at fremstille flere energivenlige løsninger til fordel for miljøet, skabe flere arbejdspladser og at andelen af egne udviklede produkter, skal udgøre en større del af deres omsætning, er højt på GCMs dagsorden.

GCM tilbyder standardprodukter, kundetilpassede produkter, totalløsninger og udviklingsprojekter.

Læs mere om GCM HER 

Om IEI

Projektet Industriel Elektronik Innovation (IEI) understøtter Syddansk Vækstforums forretningsområde inden for energieffektivitet ved at accelerere innovationssamarbejder mellem små og mellemstore virksomheder og SDU inden for industriel elektronik med direkte tilknytning til erhvervslivet.

IEI er finansieret af EU’s strukturfond under Region Syddanmark.