Cleantech-iværksættere får enestående muligheder i nyt projekt

Det er projektet Greater Copenhagen Cleantech Impact Accelerator, også kaldet CIA, der er tale om. Det er et tre-årigt projekt, hvor 60 virksomheder inden for Cleantech bliver udvalgt gennem en ansøgningsproces til at deltage i projektet gennem tre forløb. 

Og der er mange muligheder for deltagerne.

“Iværksætterne får først og fremmest mulighed for – i et risikofrit miljø – at afprøve, om deres idéer kan omsættes til forretning, hvor de både får indsigt i potentielle aftageres måde at tænke på og adgang til potentielle investorer. Det kan endda være, de finder deres første kunder og investorer undervejs, for vi faciliterer møder, som i første omgang er uforpligtende,” forklarer Heidi Høy Dyrholm fra Agro Business Park, som er ansvarlig for første forløb for iværksætterne.

Projektet skal være med til at hjælpe på den grønne omstilling i forskellige brancher og samtidig skabe fremtidens arbejdskraft. CIA har i første runde, som løber i foråret 2020, valgt at fokusere på fødevarebranchen, og her får de deltagende mulighed for at samarbejde med kendte corporates som Arla Foods, Tetra Pak og Alfa Laval.

CIA er et samarbejde på tværs af landegrænser, og partnerne er danske Agro Business Park og Clean, mens de svenske repræsentanter er Sustainable Business Hub og RISE.

Deltagerne får i projektet lov til at deltage i mange forskellige aktiviteter. I løbet af foråret 2020 bliver de første 20 udvalgte inviteret til en 24-timers bootcamp, hvor de får finpudset deres virksomhed i samarbejde med projektets partnere. Senere på foråret vil der være en dag, hvor corporate-virksomhederne præsenterer sig selv, og først herefter forklarer iværksætterne om deres løsninger til de store spillere i fødevarebranchen.

De deltagende får også mulighed for at pitche deres virksomhed for corporates, og så vil virksomhederne samles en dag, hvor potentielle investorer møder op for at høre på deres pitch.

Er du interesseret i at deltage, kan du læse mere om projektet her