Energilagringsprojekter søges – Smart Energy Systems ERA-Net – MICALL 19

Mission Innovation og ERA-Net Smart Energy Systems har lavet en fælles transnational indkaldelse for ansøgninger til energilagrings løsninger.  En pulje på 22 mio. €, hvoraf EUDP støtter den danske deltagelse med en pulje på op til 3 mio. €.

Projekterne skal fokusere på udvikling af integrerede lagringssystemer og de støtter løsninger på identificerede udfordringer indenfor dette område. Det fælles kald støtter forsknings- udviklings- og demonstrationsprojekter (FUD), som bidrager til udvikling af bæredygtige, integrerede lagringsløsninger af såvel kortvarigt og langvarigt lagring. Der lægges op til lagringsløsninger eller delløsninger inden for:

  • Elektrisk lagring
  • Elektrokemisk lagring
  • Termisk Lagring
  • Mekanisk Lagring

 

Herunder kan fokus eksempelvis være på nye unikke innovative lagringsystemer, eksisterende innovative lagringssystemer og applikationsområder (fx vehicle-to-grid, VE, lagring osv.), materialer, komponenter og systemer til optimering af energilagring og/eller validering af sikkerhed, pålidelighed og ydeevne.

 

Udvikling i partnerskaber

Indkaldelsen fokuserer på udfordringsområder, hvor forskellige typer af partnere fra forskellige dele af samfundet samarbejder om, at tilbyde løsninger til vores eksisterende energisystem.

 

CLEAN står klar til at bidrage som konsortiepartner. Vi kan hjælpe med ansøgningsprocessen, facilitering af partnerskaber samt administration og formidlingsopgaver forbundet med projektet.

Kontakt os for mere information 

Rene Kjær Jensen

+4581446080

RKJ@cleancluster.dk