FÅ OVERBLIKKET: Her er der penge at hente i 2020 til din gode idé inden for energiteknologi

Går du med en endnu uforløst god ide til et projekt indenfor det energiteknologiske område, har vi i CLEAN gjort det lidt lettere at gå til.

Det kan være en uoverskuelig opgave at gennemskue de mange muligheder for funding, der findes derude, og derfor har vi lavet to oversigter, der kan være det første skridt på vejen.

Danske fundingmuligheder:

Den første oversigt er en samlet liste over de nationale fonde og calls, vi har vurderet er relevante for vores medlemmer, virksomheder og andre aktører indenfor energiteknologi. De forskellige fundingmuligheder er sat op, så de nemt kan sammenlignes med hinanden, og så man har et overblik over, hvordan man kommer i gang.

Der er et par huller i dokumentet, som bliver udfyldt, når finansloven er på plads, ligesom enkelte deadlines og calls ikke er offentliggjort endnu.

Til gengæld er der nogle puljer, som allerede har deadline i starten af 2020, så her skal man rubbe neglene.

”Kendetegnende for de nationale calls er, at de er meget brede og kan passe på flere typer projekter flere forskellige steder i TRL (Technology Readiness Level) kæden. Det kan være ”stand-alone” og have en eller flere nationale og internationale partnere. Dette gør, at der højst sandsynligt er et program som passer netop ind i din/jeres planer/teknologiudvikling”, siger Michael Sørensen, der er projektchef i CLEAN.

SE OVERSIGTEN HER

Europæiske HORIZON2020-midler

Hvor rammerne i de danske muligheder for funding er forholdsvis brede, er de europæiske HORIZON2020-calls det modsatte. Der er op mod 500 meget specifikke calls at søge, hvor projekternes fokus stort set er prædefineret. Her har vi sorteret de 26 allermest relevante ud og sat dem op i et dokument, der er let at navigere i.

Puljerne er opdelt i seks underemner, og budgettet for de 26 udvalgte calls udgør tilsammen 287 millioner euro.

Ligesom for de danske puljer, er der flere af de europæiske calls, der har ansøgningsdeadline i starten af 2020.

”Det vigtigste, når man søger de europæiske midler, er at få sammensat et stærkt konsortium af danske og internationale partnere, der tilsammen har ekspertisen til at løse de helt specifikke udfordringer som de enkelte calls adresserer.” siger Frank Iversen, der er Senior Teknologiansvarlig i CLEAN og Inno-SE.

SE OVERSIGTEN HER


Har du brug for hjælp?

Hvis du gerne vil i gang med at ansøge om midler i en eller flere fonde, så tag endelig fat i os, så vi kan hjælpe dig videre.

For spørgsmål og hjælp til de danske fundingmuligheder: Kontakt Michael Sørensen, MTS@cleancluster.dk, tlf: 6160 2400

Europæiske HORIZON2020-midler: Kontakt Frank Iversen, FRI@cleancluster.dk, tlf: 23888122