Living Lab Events – Billebogen & Flensburg Fjord Region (G)

Nordtyskland er den førende region for vedvarende og bæredygtig energi samt mobilitetsløsninger i Tyskland. I EU-projektet Interreg “Northern Connections” vil byen Hamburg og delstaten Schleswig-Holstein gerne invitere virksomheder – især små og mellemstore virksomheder – at præsentere deres innovative ideer om intelligent energiforsyning og intelligente mobilitetsløsninger til byer samt en for landdistrikter. Programmet er tilgængeligt HER.

 

Living Lab Event – “Billebogen”:
Tilbyder din virksomhed smarte koncepter til en integreret energiforsyning eller e-mobilitetsinfrastruktur? Byen Hamburg er den næststørste by i Tyskland med ca. 1,8 millioner indbyggere og en årlig tilstrømning på omkring 20.000 nye indbyggere. Byen er derfor forpligtet til at bygge mere end 10.000 nye huse hvert år, såvel som at realisere nye industri- og kontorlokaler. Et af de nye distrikter, der for tiden er udviklet i Hamburg, er projektet “Billebogen”. Projektet er realiseret af HafenCity GmbH, der planlægger at blande nybyggede kontorer med industri- og produktionsrum på et samlet areal på 230.000 kvadratmeter i de kommende år. Udfordringerne i Living Lab Eventet – “Billebogen” fokuserer på integreret og effektivt energiforsyningssystemer, der giver en komplet e-mobilitetsinfrastruktur. Læs mere her.  

Living Lab “Flensborg Fjord Region”:
Er du en innovator vedrørende by-varme eller bæredygtige mobilitetsløsninger til landdistrikter? I det nordlige Tyskland er Flensborg Fjord Region placeret med 95.000 indbyggere og det omkringliggende landområde Eggebek, der består af 34 kommuner med 67.000 indbyggere. Sammen udgør de en national modelregion med et fælles og ambitiøst mål om at reducere deres drivhusgasemissioner med 100 procent indtil 2050. For byen Flensburg og det lokale forsyningsvirksomhed, Stadtwerke Flensburg GmbH, er to ud af de tre challenge owners i Living Lab Eventet – “Flensborg Fjord Region”. Deres hovedfokus er at finde innovative måder at forbedre deres by-fjernvarmesystem på. Den tredje challenge owner, Amt Eggebek, fokuserer på bæredygtige løsninger til vedvarende energi og glasfiberløsninger. Gennemførelsen af ​​disse projekter er planlagt fra 2019/2020 og fremefter. Læs mere her.


Læs mere om Living Labs, deres udfordringer – og dine muligheder.

Kontakt venligst Tom Mikus – for mere information.