Living Lab Event – Økern Centrum (N)

Økern centrum er placeret i hjertet af Hovinbyen, som er en af Oslos nyeste og mest ambitiøse byudviklingsområder. Hovinbyen har en potentiel vækst på 30-40.000 nye beboere og vil kunne rumme i alt 100.000 mennesker ud over sit 2,5 millioner m2 område til industri og handel. Økern Centrum er Hovinbyens centrale knudepunkt – og den kommer til at danne og ændre Oslo i overensstemmelse med Oslo Kommunes vækststrategier.

Fra 2020 vil Steen & Strøm og Storebrand oprette et urbant, bæredygtigt og innovativt 163.000 m2 bycenter, herunder en indendørs Aqua park, biograf, boliger, kulturelle faciliteter, kontorer, hoteller og et førende erhvervscenter. Søgningen efter virksomheder og partnere er i gang – for at kunne finde de rette, der skal være med til at udvikle Økern Centrum til at være højteknologisk, bæredygtigt og formet med morgendagens løsninger.

Living Lab Event – Økern Centrum
Living Lab Event vil blive afholdt i Økern Centrum d. 29 november 2018. Til dette Living Lab Event søger vi innovative virksomheder, idéer eller teknologier for at kunne identificere og danne nye partnerskaber. Derfor søger vi løsningen inden for disse områder:

Sustainable Energy Solutions
Inden for dette områder leder vi efter de bedste og mest fremadrettede løsninger, der kan være relevante for vores byggeprojekter. Vi ønsker at stå i spidsen for branchen og søge efter leverandører, der kan tilføje vores projekt til morgendagens løsninger. Derfor er vi specielt interesseret i:

  • Solenergi
  • Distribution af energi og lagring
  • Energiudveksling – i og mellem bygninger
  • Smart Management af energidistribution

Zero-Emission Transport of Goods
Kernbyen er et stort område med mange bygninger, der kræver forsyninger af varer. Derfor er levering og transportering af forsyninger og varer essentiel for os, hvorfor vi søger smarte løsninger til transportering af varer:

  • Ind og ud af indkøbscenteret
  • Ind og ud af området
  • Infrastruktur til zero-emmision tjenester i hele byen

Smart Buildings
Under dette område leder vi efter bæredygtige løsninger til indkøbscenteret, en indendørs Aqua park, en biograf, samt til lejligheder og bygninger, der gør det til en oplevelse at bo i disse bygninger – såvel som smart, energieffektivt og sikkert at bo i.

Waste Management
Inden for det sidste område søger vi smarte, bæredygtige løsninger og ny innovation inden for affaldshåndtering, til sortering, genbrug og cirkulær tænkning. Dette gælder for affald, der stammer fra selve bygningen og fra alle faciliteter, der skal udvikles. Økern Centrum ligger i nærheden af ​​affalds- og energiudvindingsanlægget ved Haraldsrud, og derfor kan også løsninger til affaldssugning og bortskaffelse have interesse. 

Det officielle program for dagen vil blive publiceret senere.