Når netværk og relationer skaber forretningsmuligheder

Virksomheden Flowplan, der har udviklet en IoT løsning, som kan fjernlæse vandforbruget, er én af de 20 startup-virksomheder, der i foråret blev udvalgt til at deltage i et skræddersyet udviklingsforløb. 

”Da vi hørte om forløbet, tænkte vi straks at det var interessant og at det formegentlig kunne åbne op for nogle muligheder. Derfor skulle vi da helt sikkert være med”, siger Marcus Rosholm, Co-founder og Managing Director i Flowplan. 

De 20 startup-virksomheder vil gennem forløbet bl.a. komme til at arbejde med deres forretningsplan og deres præsentationsteknikker. Virksomhederne får tilknyttet en personlig mentor, som skal hjælpe dem med udviklingen af deres forretningsplan og deres pitch-deck, så de kan stå stærkere i mødet med potentielle kunder og investorer. 

Som en del af forløbet bliver virksomhederne nemlig introduceret for tre af madindustriens store spillere; Tetra Pak, Arla Foods og Alfa Laval. Alle tre virksomheder har et ønske om at øge innovationen og bæredygtigheden i deres virksomheder og derfor får de 20 startups mulighed for at pitche deres teknologier for dem. 

”Det er en fed mulighed at få lov til at pitche for Tetra Pak, Alfa Laval og Arla. Det er ikke altid nemt at komme i dialog med så store virksomhederne og vi håber da på, at de synes vores teknologi er interessant og at vi kan få et samarbejde med en eller flere af dem”, fortæller Marcus Rosholm.

Foruden arbejdet med forretningsplan og pitch-arbejde, deltager virksomhederne gennem forløbet også i række workshops og masterclasses. Noget af det værdiskabende ved disse workshops er, at virksomhederne kan inspirere hinanden og udveksle erfaringer.

”Gennem netværket i projektforløbet er vi blevet introduceret til en ny stor og potentiel kunde, som vi nu er i dialog med. Det var ikke noget vi havde forventet og kom sig af de snakke og dialoger der opstår, når man bliver en del af et netværk, hvilket er virkelig værdifuldt for en virksomhed som vores”, siger Marcus Rosholm.

Virksomhederne forventes at afslutte deres forløb i løbet efteråret. 

Opstart af nye forløb 

Vi forventer at starte et nyt forløb op i oktober med rekruttering i løbet af august og september. Temaet vil være: 

Sustainable Construction – How tech change the way we live!

Undertemaer hvor teknologiløsninger/startups fra Greater Copenhagen kan være en del af projektet er nedenstående:

• Urban farming

• Energy optimization

• Sustainable building materials

• Waste management