Nye bevillinger skal hjælpe cirkulære løsninger til byggeriet på vej

To nye projekter med bud på innovative, cirkulære produkter og løsninger har i disse dage fået bevilliget støtte via Innovationspuljen for SMV’ere i projektet Cirkulære Byggeløsninger. De skal øge fokus på cirkulær økonomi i byggeriet. 

Helt konkret drejer det sig om to meget forskellige projekter, men som alle har cirkulær økonomi i byggeriet som omdrejningspunkt for deres produkt/løsning. Projekterne sætter fokus på følgende: 

  1. X-Po arkitekterne har udviklet en multibolig-enhed, som i størrelse er dimensioneret, så man undgår materialespild, og samtidig kan løsningen skilles ad og sættes op igen et andet sted, uden at skulle udskifte materialer og renovere. 
    Med i projektet er også Skovlundgaard Byg, Erasmus & Partnere A/S og Aarhus Universitet
  2. Øko Tømrer ønsker at demonstrere og synliggøre potentialet for brændt træ som et miljøvenligt alternativ til trykimprægneret træ samt at få verificeret brændt træ til byggeformål gennem en svanemærkning, en Cradle-to-Cradle certificering og en brandklassificering gennem DBI. Det skal gøre det muligt at øge salget i Danmark og påbegynde en eksport til bl.a. Tyskland og Sverige. 
    Med i projektet er også PAX, Tobee ApS og Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut.

Næste ansøgningsrunde til Innovationspuljen for SMV’ere er i maj 2018.

Mere info følger, men indtil da, kan man læse mere HER