Plastgenanvendelse og cirkulær forretningsmodel kan være nøglen til din virksomheds fremtidssikring

Plast har en enorm samfundsmæssig betydning, og det er svært at forestille sig en verden uden plast. Vi klæder os i plast, sover på plast, opbevarer og tilbereder vores mad i plast. Vi omgiver os med plast i boligen, transporterer os i plast, kommunikerer vha. plast og får hjælp af plast, når vi bliver syge. Men det store plastforbrug bidrager til en alvorlig miljøudfordring.

Mange små og mellemstore virksomheder har stort potentiale for genanvendelse, sortering og frasortering af plast, men få kender mulighederne. Og netop mulighederne i at arbejde anderledes med brugen af plast og udvikle en cirkulær forretningsmodel kan betyde øget vækst og stor konkurrenceevne for virksomhederne.

Projektet Grøn Cirkulær Omstilling giver over de næste par år 450 danske virksomheder værktøjer og rådgivning til at udvikle grønne cirkulære forretningsmodeller. Af de 17 partnere har bl.a. CLEAN, Plast Center Danmark og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark et særligt fokus på plastgenanvendelse med skræddersyede forløb til virksomhederne. Udover plast har projektet bl.a. fokus på virksomheder som arbejder med fremstilling, fødevarer, byggeri, service og tekstil og møbler.

Din virksomhed kan ansøge om at være med eller du kan læse mere på www.grøncirkulær.dk