PRESSEMEDDELELSE: Ny aftale gør danske maskinstationer grønnere

Et nyt samarbejde mellem brancheforeningen Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) og klyngeorganisationen CLEAN, der arbejder med den grønne omstilling i Danmark, skal sikre, at de danske maskinstationer bliver langt mere energibesparende, end det er tilfældet i dag.

DM&E har sammen med CLEAN foretaget en gennemgang af udvalgte maskinstationer, som viser, at der er betydelige besparelsespotentialer på bl.a. brugen af dieselolie. Det potentiale går DM&E og CLEAN nu sammen om at få indløst til gavn både for økonomien på den enkelte maskinstation og for miljøet.

”I CLEAN arbejder vi under mottoet: ”Grønne løsninger – sorte bundlinjer”, og derfor vil vi meget gerne hjælpe de danske maskinstationer med at opnå nogle væsentlige besparelser, samtidig med at vi reducerer udledningen af CO2”, siger projektchef i CLEAN, Lasse Bork Schmidt.

Samarbejdet mellem DM&E og CLEAN er et led i et projekt hos CLEAN kaldet CLEAN Green Plan hvor fokus er at tilbyde virksomheder en grøn forretningsplan, der giver konkrete anvisninger på, hvordan virksomhedens forretningsplan kan udvikles til at sikre en mere energieffektiv produktion. Projektet er et led i EU’s regionalfondsprogram og støttet af Region Syddanmark. CLEAN har – i regi af projektet – et budget på 25 mio. kroner til at hjælpe virksomhederne med at få lavet en ny grøn forretningsplan. Udgiften til en grøn forretningsplan støttes typisk med 50 % af udgiften.

Der er penge at hente
Mogens Kjeldal, DM&E, har forhandlet aftalen på plads med CLEAN og glæder sig over mulighederne: ”Vores medlemmer får adgang til god og konkret rådgivning, som til en fornuftig pris kan anvise et besparelsespotentiale. For virksomhederne er det penge direkte på bundlinjen, og så er det selvfølgelig fint, at vi samtidig kan spare miljøet for noget udledning.”

”I samarbejdet med CLEAN har vi sørget for at vores virksomheder løftes for hele det administrative besvær, der ofte er i EU finansierede projekter – alt det tager CLEAN sig af – og det gør, at det bliver muligt for vores medlemmer at få gavn af sådan et projekt”, slutter Mogens Kjeldal fra DM&E.

Projektet løber til udgangen af 2020 og er i øvrigt åbent for alle danske SMV virksomheder – i første omgang dog kun i Vestdanmark (Fyn og Jylland).

For yderligere information kontakt venligst:
Lasse Bork Schmidt, Projektchef i CLEAN, lbs@cleancluster.dk, tlf. 40 34 77 45
Mogens Kjeldal, konsulent i DM&E, kjeldal@dmoge.dk, tlf. 76 41 36 75