SmartTrolley & AutoTurf inspirerer spirende PhD’ere

D. 11. oktober afviklede projektpartnerne i de to Sønderborgbasserede demonstrationsprojekter AutoTurf og Smart Trolley et intro seminar ved Sønderborg Iværksætterservice. Her kunne de på egen hjemmebane give et teoretisk og praktisk indblik i skabelse og drift af projekter med et højt fagligt niveau.

De deltagende fik her mulighed for at høre om den udfordrende vej fra idé til konkretisering og projektering, spækket med udfordringer og tilpasninger til markedet. Kenneth Skovbo Lott fra AutoTurf-projektet delte hans indsigt omkring vigtige sikkerhedscertificeringer og fortalte om de næste udviklingsskridt, der bl.a. indbefatter implementeringen af batterier på klipperen. Ole Tschiersch, ingeniør på Smart Trolley-projektet, fortalte herefter om evolutionen gennem de to generationer af Smart Trolleyen, med afsæt i bryggeriernes krav under udviklingen af den første udgave, over 2. generations store fleksibilitet og bredere markedspotentiale.

Kenneth Skovbo Lott, AutoTurf, gav en demonstration af AutoTurfens høje sikkerhedsniveau – et højt prioriteret aspekt i projektet. Se en demo af klipperen HER

Et vigtigt aspekt i begge projekter er tilknytningen af Ph.d.-studerende.

De sikrer, at projekterne tilføres den nyeste viden og er desuden med til at løse nogle af de mere komplekse dele i udviklingsprocesserne. I projekterne er PhD’erne eksempelvis i øjeblikket i færd med at løse problematikker omkring AutoTurfens ruteplanlægning via GPS og GLONASS samt Smart Trolleyens 3. generations egenskaber, der bl.a. indbefatter at kunne ”klatre” på trapper.

 

Se hvorledes trolleyen benyttes af NCC HER samt af Sønderborg Brand & Redning HER.

Efter en gennemgående indføring i projekternes tekniske aspekter, gav man ordet til Søren Top der forklarede de nysgerrige studerende hvilke veje de kunne tage til et evt. Ph.d.-studie ved SDU. Michael Hamann kunne til slut supplere med et oplæg til hvordan Sønderborg Iværksætter Service ville kunne støtte op om den gode idé på ægte sønderborgensisk manér.

Søren Top, lektor ved Mads Clausen Instituttet, SDU Mekatronik kastede lys på vejen til Ph.d.

 

Michael Hamann, Iværksætterchef ved Sønderborg Iværksætter Service gav de sidste inspirerende ord til de studerende.