Styring til gadebelysning vinder finale i vækst!

AMPLEX er netop kåret som virksomheden med det største vækstpotentiale indenfor Energieffektive Teknologier. Det skete ved Next Step Challenges store finale-event i Esbjerg i dag, hvor 24 små og mellemstore vækst-virksomheder kæmpede om finale-sejren. 

Det var et begejstret og taknemmeligt team fra den århusianske virksomhed Amplex, der sammen med vinder-virksomhederne fra de to øvrige brancher, blev hyldet til finalen i Scale-Up Denmark powered by Next Step Challenge i Musikhuset Esbjerg, onsdag eftermiddag. I alt var tre brancher ud af de 12 danske styrkepositioner på podiet og vinderen i centeret for Energieffektive Teknologier blev Amplex, der med base i FNs verdensmål #7 omkring bæredygtig energi, understøtter en miljøvenlig tilgang til processoptimeringer og energibesparelser. 

Elite-udviklingsprogram booster væksten 
De 24 finalister er udvalgt blandt mere end 1000 små og mellemstore virksomheder, der i år har været screenet til deltagelse i programmet. Next Step Challenges administrerende direktør Lisbeth Valther var den første til at lykønske teamet bag Amplex: “Jeg vil gerne sige et stort tillykke til vinderen – sejren er en kæmpe anerkendelse, der profilerer virksomheden stærkt overfor både potentielle investorer, kunder og samarbejdspartnere. Det er samtidig en virkelig stor glæde for mig at se, hvor meget Next Step Challenges forretningsudviklingsprogram har øget væksten og vækstforventningerne i både vindervirksomheden og blandt de øvrige finalister. Nu ser vi frem til at skabe nye, stærke højvækstvirksomheder i Danmark med vores eliteprogram i det kommende år.” 

Det var det såkaldte ”Selection board” med seks markante profiler fra dansk erhvervsliv, der valgte vinderen blandt de ni finalister i centeret for Energieffektive Teknologier, og her var man ikke i tvivl om, hvem der nu er landets mest lovende højtvækstvirksomhed i dén branche: ”Amplex leverer en kommercielt stærk løsning med kort tilbagebetalingstid. Teamet har prøvet det før- og har en stærk tilgang baseret på hårdt lært erfaring,” fortæller Lisbeth Valther. 

Amplex, der er placeret i Aarhus med otte medarbejdere, er verdensledende inden for løsninger til styring af gadebelysning, og de leverer energibesparende løsninger til lavspændingsledninger, intelligente målere og intelligent energiledelse. Deres løsning har en global tilstedeværelse, og virksomheden har mange års erfaring med planlægning og implementering af deres løsninger. Amplex lader forsyningsvirksomheder og distributionsselskaber overvåge, styre og kontrollere energi og andre ressourcer, hvilket minimerer forbruget og eliminerer tab. 

Gennem virksomhedens levetid har Amplex formået at styre over halvdelen af al gadebelysning i Danmark, en stor del af Sverige og lavet installationer i mere en 22 forskellige lande verden over. Umiddelbart ligger deres største force i Mellemøsten, hvor deres igangværende projekt styrer omkring 270.000 lamper på daglig basis. Dermed gør det vores byer både mere bæredygtige, men også sikrere at opholde sig i om natten. 

“Ledelsen i Amplex er sammensat af erfarne og dygtige folk, som har set lidt af hvert. Alligevel har de ikke været for stolte til at opsøge Next Step og bede om hjælp til den udfordrende skalering af deres virksomhed. Vi har haft en intensiv og inspirerende proces, og jeg tror, at Amplex er blevet udfordret, ligesom de har stillet krav til os. Men vigtigst af alt har de været fast besluttet på at få det maksimale ud af forløbet, og de har udvist både omstillingsparathed og kampgejst. Da vi skiltes til sidste møde, sagde jeg, at de fortjente at vinde. Jeg er glad for – og stolt over – at dommerne har det på samme måde.” Sådan fortæller Jonas Brandt, Managementkonsulent, der for fjerde år deltager som brancheekspert i Next Step Challenge, og deler ud af sin erfaring til deltagervirksomhederne gennem ’advisory boards’. 

Sidste års vinder 
Vandvagt i Thisted blev i 2018 kåret, som den mest skalérbare virksomhed indenfor Energieffektive Teknologier. Med deres intelligente stophane til kontrol og overvågning af vandforbrug, har programmet været et boost. ”Her fik vi rådgivning skræddersyet til lige præcis vores virksomhed, og vi blev fra dag ét udfordret og der blev sat fokus på vores behov. Særligt vores advisory board og adgangen til de kommercielle ressourcer i programmets team var guld værd for os” – siger Torkild Møller Jensen fra Vandvagt. 

Fakta om programmet 
Next Step Challenge er en del af det nationale vækstinitiativ Scale-Up Denmark, et initiativ fra de 5 danske regioner samt Erhvervsstyrelsen. Scale-Up Denmark består af 12 elitetræningscentre fordelt på 12 brancher. Next Step Challenge driver tre af disse centre. 

Next Step Challenge er et vækstprogram for iværksættere og SMV’er indenfor industrierne ’Energieffektive Teknologier’, ’Offshore’ og ’Oplevelseserhverv & Turisme’. 

Next Step Challenge er en vækstaccelerator, som gennem et unikt og innovativt økosystem af erfarne virksomheder, brancheeksperter, forretningsudviklere, forskere og investorer bidrager til at identificere nye innovative forretningsmodeller og accelerere virksomheder med vækstpotentiale. 

For yderligere information kontakt venligst: 
Leon Aahave Uhd, Chief Project Manager, telefon: 29 73 01 87  – or email: lau@cleancluster.dk
Lisbeth Valther, CEO, telefon: 20 30 84 52 – or email: liva@nextstepchallenge.com
Lotte Langmach, Marketing, telefon: 30 57 30 51 – or email: llj@nextstepchallenge.com
Amplex: Jens Hørup, CEO, telefon: 40 38 49 40 – or email: jhj@amplex.dk 

www.nextstepchallenge.com