Vi siger tak! Et tilbageblik på Sustainable Urban solutions konferencen

I sidste uge åbnede CLEAN sammen med 6 nordiske partnere dørene til Sustainable Urban Solutions-konferencen. Det var en ekstraordinær dag med fokus på banebrydende nordiske løsninger til nutidens klima udfordringer til verdens byer. Vi havde derfor inviteret 12 byer fra så forskellige steder som Stavanger til Singapore til at dele nogle af deres vigtigste og mest konkrete udfordringer. Fra Danmark præsenterede København og Vejle. Konferencen bød også på keynotes fra ledere indenfor klima of miljø samt professionelt faciliterede workshops, som eksperter, virksomheder og innovatører deltog i. Konferencen var et af hovedindslagene under Nordic Clean Energy Week.

De 400 deltagere fra 30+ lande blev hilst velkommen af ​​en smuk solskinsdag i København, og med de æstetiske rammer i Odd Fellow Palæet i hjertet af København var rammerne perfekte. I CLEAN er vi særligt glade for, at ikke mindre end 20+ af CLEANs medlemmer havde fundet vej til konferencen.

Dagen blev skudt i gang af CLEANs CEO, Carsten Orth Gaarn-Larsen, som gav stafetten videre til dagens vært, den canadiske forfatter, redaktør og broadcast journalist Katja Pantzar.

Derefter fulgte Mark Watts, administrerende direktør for C40. Mark som lagde dagen and ved at udtrykke sin sin glæde og engagement over konferencen:  

“I am excited to be here in Copenhagen to show how it is the world’s greatest cities that are delivering the boldest action to reduce emissions and clean the air that we breathe”

Mark præsenterede ligeledes projektet City Solutions Platform, som CLEAN og C40 driver i fællesskab. Anne Skovbro, filantropidirektør fra Realdania, fortalte om vigtigheden af erfaringsopsamling fra bæredygtige byprojekter, og lancerede Klima100-publikationen der præsenterer 100 af de bedste klimaløsninger fra mere end 80 af landets kommuner. Som sidste taler om formiddagen delte formanden for Climate-KIC, Anders Wijkman, sine tanker om fremtiden

“We need much more ambitious climate policies! So far we have only achieved incremental change – the time is now for systemic changes”

Og Anders Wijkman har ret, da verdens befolkning vokser, bliver det afgørende at forny livskvaliteten og bidrage til en sundere fremtid for alle. Efter en tætpakket morgen splittede deltagerne op i fire forskellige tematiske spor, hvor de 12 byer præsenterede deres velforberedte ”City Challenges” under temaerne:  

1: Building the everyday resilient city

2: Energy solutions for the built environment

3: Visualization tools for multivariate data

4: Mobility as a service

Efter præsentationerne fik deltagerne lejlighed til at udforske udfordringerne nærmere i et open space setup, hvor byerne var tilgængelige og kunne svare på spørgsmål.  Efter en udendørs frokost med masser af networking stod eftermiddagen bl.a. på paneldiskussion og en lancering af CLEANs nye nordiske initiativ ”Nordic Solutions for C40” som netop går ind i en opstartsfase. Vi ser frem til at fortælle meget mere om dette initiativ. Derpå afviklede vi 12 parallelle workshops med udgangspunkt i byernes udfordringer. Her fik deltagerne mulighed for at lave et ”deep dive” og komme tættere på konkrete projekter- og forretningsmuligheder i den pågældende by.

 Afslutningsvis kunne deltagerne nyde et glas i det fri til tonerne af afslappet musik – de optimale rammer for de afsluttende netværksøvelser. For CLEAN var dette ikke mindre end en fantastisk dag. Vi fik samlet rigtig mange nøgleaktører og samarbejdspartnere fra vores internationale aktiviteter. Listen med opfølgningspunkter er meget lang – og den positive feedback er overvældende.