1,7 millioner kr. til sporing og digital analyse af mikro- og nanoplast i havvand

1,7 millioner kr. til sporing og digital analyse af mikro- og nanoplast i havvand

2. januar 2023

Interreg Deutschland-Danmark har før jul bevilliget ca. 1,7 mio. euro til et nyt projekt, kaldet PLASTTRACK, hvor SDU, NEWTEC Engineering og CLEAN er gået sammen om at finde løsninger til at identificere nano- og mirkoplast i havvand.

Tirsdag d. 20. december kom Interreg med en tidlig julegave inden ferien, i form af et nyt godkendt projekt, der har fokus på automatisk sporing og digital analyse af plast fra havet. Plastaffald i havet kommer fra mange forskellige steder, hvor ca. 80 % kommer fra landjorden af forskellige årsager.

PLASTTRACK-projektet har en ambition om at udvikle løsninger, der i sidste ende kan hjælpe forskere og industrien i at finde ud af hvor plastikken kommer fra og sammen minimere plast i havet.

”Interreg Deutschland-Danmark været en yderst værdifuld igangsætter af samarbejder mellem institutioner i Nordtyskland og Syddanmark, så vi kan løse ikke blot regionale, men også for globale udfordringer.” lyder det fra campusleder for SDU Sønderborg, Horst-Günter Rubahn.

 

Blandt samarbejdspartnerne er Mads Clausen Instituttet som leadpartner, Syddansk Universitet, NEWTEC Engineering A/S og CLEAN. Projektet opstarter i 2023 og forløber i 3 år under Interregs prioritering ”en innovativ region”.

 

Info om Interreg Deutschland-Danmark

Interreg Deutschland-Danmark fremmer vækst og samarbejde på tværs af grænsen gennem forskellige samarbejdsprojekter. I mere end 30 år har dette initiativ støttet samarbejdet mellem aktører og lande i hele Europa, så de kan beskæftige sig med udfordringer og emner, der påvirker dagligdagen, f.eks. inden for arbejdsmarked, uddannelse, sundhed og miljøbeskyttelse.

 Interreg Deutschland-Danmark er finansieret af Den Europæiske Fond for Regional Udvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark her: https://www.interreg-de-dk.eu/dk/

Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg-de-dk.eu

Kontakt