3 tips til funding inden for miljøområdet

3 tips til funding inden for miljøområdet

1. marts 2022

Søren Houmøller fra 1st Mile gjorde os sidste år på CLEAN Talk’en ”Funding inden for miljøområdet” klogere på, hvordan særligt små og mellemstore virksomheder kan søge funding inden for miljøområdet. Hans råd er stadig aktuelle nu når forskellige fonde har åbnet op for ansøgninger til nye midler. Specielt nu, hvor ansøgningsrunden til MUDP 2022 er åbnet!
Vi har derfor samlet 3 af hans bedste tips, så du som virksomhed nemmere kan komme igennem ansøgningsprocessen. Nederst kan du se hele CLEAN Talk’en.

Tip 1: Beskriv rejsen fra A til B

I næsten alle ansøgninger bør du lave øvelsen, hvor du gør dig det klart, hvor din virksomhed er i dag, og hvor du gerne vil have den skal hen.

”Støtteprogrammerne eksisterer for at få noget til at ske, som ellers ikke ville ske, for at opnå nogle mål”, siger Søren Houmøller. Derfor ville alle støtteprogrammer forvente, at ansøgeren har beskrevet netop rejsen fra A til B. 

Figur: fra A til B

Tip 2: Vælg det/de støtteprogrammer som er relevante for din virksomhed lige nu

Der findes forskellige softfunding-muligheder inden for miljøområdet. Søren fremhæver Innobooster, GUDP og MUDP, som de programmer, der lige nu giver mest mening for danske små og mellemstore virksomheder med løsninger inden for miljøteknologi. Oversigt over støttemuligheder: 

Oversigt over støttemuligheder 

Tip 3: Læs vejledning og lev op til formalia

Lad ikke din tid brugt på en ansøgning være forgæves, ved at du ikke har uploadet dokumenter i det rigtige format eller glemt at udfylde specifikke data og derfor bliver kasseret. Læs gerne vejledningen igennem en ekstra gang og lev op til formalia kravene.

Se alle Sørens generelle gode råd her:

Se hele webinaret med Søren Houmøller i vores Videnbank