Biomend: Kan plantemateriale dyrkes af spildevand?

Biomend: Kan plantemateriale dyrkes af spildevand?

19. oktober 2022

Startupvirksomheden Biomend har fundet en løsning til bioindustrien udfordring med at skaffe biomateriale. Ved at dyrke planter på spildevand kan de skabe en ny kilde til biomasse, der kan anvendes som biobrændsel, byggemateriale og meget mere. Med støtte fra Innovationsfonden og Fonden for entreprenørskab, samt et samarbejde med BIOFOS, er Biomend klar til at dyrke biomateriale af spildevand og sikre et fortsat sundt havmiljø.

Biomend består af iværksættermakkerparret Nicolai Thomsen og Kristian Klougart Hansen, og deres vision er at skabe den næste generation af spildevandshåndtering. Løsningen er at skabe en ny værdikæde, som bidrager til samfundet ved at rense spildevandet for næringsstoffer gennem planter, som opfanger CO2 og efterfølgende anvendes i bioindustrien.

Løsning på bioindustriens udfordringer

I dag benytter bioindustrien forskellige materialer til f.eks. biobrændsel, fodder, fødevare eller byggematerialer. Udfordringen er blot, at der er mange aktører i bioindustrien, som kæmper om de samme knappe ressourcer. Derfor bliver mange bioressourcer importeret til landet. Ifølge Biomend kunne meget af denne import erstattes af biomaterialer produceret på spildevand.

”Naturen har renset vand i årtusindinder. Hvorfor ikke udnytte denne økoservice, og samtidig bruge ressourcerne til gavn for samfundet?” – Nicolai Thomsen, Co-founder, Biomend.


Derfor kan Biomends planter være med til at skabe et nyt lager af biomasse som industrien kan få gavn af. Samtidig optager planterne næringsstoffer fra spildevand inden det ledes ud i havet og er med til at rense vandet en ekstra gang – uden større omkostninger.


Projekter med forsyninger skaber udvikling

Nicolai og Kristian har indgået et samarbejde med BIOFOS, som er positiv stemte overfor deres løsning, og har derfor igangsat et projekt for at undersøge, løsningen i stor skala. Indtil videre er resultaterne positive og makkerparret kan klart sige, at ja, man kan dyrke plantemateriale af spildevand, til gavn for bioindustrien, samfundet og naturen!

Gennem CLEANs accelerationsprogram FLOW får Biomend mulighed for at udvide deres netværk inden for vandsektoren og få 1:1 mentorer, der kan være med til at skabe endnu mere udvikling for Biomend.

Læs mere om Biomend på: www.Biomend.life