Consibio: En dør åbnede sig, da stor japanask kunde efter spurgte helt særlig teknologi

Consibio: En dør åbnede sig, da stor japanask kunde efter spurgte helt særlig teknologi

9. august 2021

Et frugtbart samarbejde kan være næste skridt efter Søren Jessen Kjær, Co-Founder af Consibio har afholdt direkte 1:1 møder med Shimizu, en stor japansk virksomhed via et af miljøklyngens Meet-the-buyer-forløb. CLEAN opfordrede Consibio til at deltage på baggrund af en screening af løsninger i CLEANs medlemsbase.

Consibio er en innovativ SMV med løsninger indenfor bioprocessindustrien. Kombinationen af ny sensorteknologi, IoT og Big Data i en samlet platform, Monesco, er nøglen til at skabe værdifulde indsigter. Indsigter, der kan hjælpe virksomheder, der er afhængige af bioprocesser, med at optimere produktionen.

”Efter andet møde er Shimizu stadig interesseret i at afsøge muligheden for et samarbejde. Shimizu er en stor spiller i industrien, faktisk er de blandt de 20 største virksomheder i sin industri, så det er en rigtig god mulighed for os”, fortæller Søren Jessen Kjær, Co-Founder i Consibio, der snart skal have møde med Shimizu igen.

Det er ikke mange år siden de tre unge iværksættere fra Consibio sad på skolebænken. I løbet af deres studietid arbejdede de hårdt med at iværksætte virksomheden gennem studieprojekter på Aarhus Universitet – nu sælger de deres løsning til virksomheder, der ønsker bedre kontrol i deres bioprocessor.

Mødtes direkte med beslutningstagere

Søren Jessen Kjær har nu deltaget i to 1:1 møder med Shimizu, hvor han har pitchet Consibios løsning, og de har talt om muligheden for et samarbejde.

Muligheden kom ind fra højre

I et Meet-the-buyer-forløb præsenterer en udfordringsejer, oftest en stor organisation, sin udfordring, hvorefter innovative små og mellemstore virksomheder bliver screenet og matchet med ”køberen” og får mulighed for at pitche deres løsning på et eksklusivt 1:1 møde.

”Vi blev kontaktet af CLEAN, som fremlagde muligheden for os. Det var helt sikkert ikke en mulighed, vi selv havde fundet”, fortæller Søren Jessen Kjær, Co-Founder i Consibio. CLEAN screener nemlig sin medlemsbase for gode match, når der er et Meet-the-buyer-forløb.


Shimizu søgte specifikke løsninger

I dette Meet-the-buyer-forløb var Shimizu blandt andet interesseret i teknologier omhandlende insekter. Consibios teknologi kan hjælpe Shimizu med industriel oparbejdning af insektprotein. Ved at anvende sensorer og IoT-teknologi, kan man gennem data få indsigt i, hvordan man bedst skaber de ideelle forhold for oparbejdningen af insekterne.

Consibios løsning kan anvendes på mange forskellige bioprocessor. Med teknologien vil virksomheder kunne kontrollere deres bioprocerssor og derved mindske spild og sikre en stabil og ensartet produktion.

Bliv medlem af Danmarks miljøklynge i dag