Danske vand-startups får unik mulighed for at rejse kapital ved internationalt investor-event i Aarhus

Danske vand-startups får unik mulighed for at rejse kapital ved internationalt investor-event i Aarhus

10. marts 2023

Ikke mindre end 40 startups – herunder syv danske, er netop blevet udvalgt til at pitche til Tech Tour eventet, Tech Tour – Water Tech, der afholdes i The Spring i Aarhus den 10.-11. maj 2023. Det første investor-event udelukkende med fokus på vandteknologiske løsninger.

Interessen for at deltage har været stor, og mere end 80 virksomheder fra 24 forskellige lande har søgt om at pitche for investorer og øvrige aktører i branchen – og 40 start-ups er altså kommet gennem nåleøjet. Det er alle start-ups, der arbejder med løsninger inden for vand og som på hver sin måde, bidrager til at løse verdens vandproblemer.

Aarhusianske Aguardio er blandt de udvalgte

Blandt de udvalgte er danske Aguardio, som holder til i The Spring i Aarhus. Aguardio producerer løsninger, der hjælper folk med at føre en mere bæredygtig og klimavenlig livsstil ved at reducere mængden af vand og energi, der bliver brugt i badet. Thomas Munch-Laursen, founder og CEO i Aguardio, udtaler om muligheden:

”Vi er super glade og taknemmelige for at få mulighed for at pitche vores løsninger til Tech Tour – Water Tech eventet i Aarhus. Det er en unik mulighed for Aguardio at mødes med førende Water Tech investorer, stakeholders samt teknologivirksomheder, der alle arbejder med at løse nuværende og fremtidige udfordringer inden for Water Tech”.


Tech Tour skal i løbet af foråret afholde events i både Helsinki, Oslo og Aarhus. I en rapport lavet af Dealroom.co og Silicon Valley Bank, kan man blandt andet læse, at Nordiske startups i 2022 rejste den næsthøjeste årlige venturekapital-finansiering nogensinde, trods den økonomiske afmatning. Det siger noget om, hvor interessant det nordiske start-up økosystem er – ikke mindst for investorer.

Det viser sig også i paneludvalget som blandt andet tæller amerikanske Breakthrough Energy Ventures, som er grundlagt af Bill Gates i 2015.

International anerkendelse af dansk vandteknologi

At det lykkes at få så markant et investorevent til Aarhus, har været en proces mellem CLEAN – Danmarks Miljøklynge og Tech Tour. CLEAN arbejder for at gøre danske virksomheder verdensførende inden for miljøområdet, og har derfor en bred kontakt til danske miljø-startups. Michael Johansen, Head of Business Development hos CLEAN, udtaler:

Vi er stolte over at det lykkedes at få så mange internationale investorer og startups inden for vand til at samles i The Spring i Aarhus til maj. Det vidner om international anerkendelse af dansk vandteknologi, og med iscenesættelsen i The Spring får danske vandstartups så at sige hjemmebanefordelen, som kan gøre en forskel, også på længere sigt”.


Eventen afholdes i samarbejde med Aarhus Kommune, Kromann Reumert, Aarhus Vand og CLEAN samt øvrige partnere som Water Valley Denmark, Erhvervsfyrtårn for Vandteknologi, International Cleantech Network, Startup Aarhus og Water Alliance. 

Læs mere om eventen og de øvrige udvalgte virksomheder: https://techtour.com/events/2023/5/event-tech-tour-water-tech-2023.html?pageId=6767752

Om Tech Tour:

Tech Tour er ét af verdens førende investornetværk, og arrangerer og koordinerer events, der fungerer som platform for interaktion mellem førende iværksættere, investorer og industriaktører. Tech Tours begivenheder samler hele det teknologiske økosystem af lokale og globale aktører. På den måde skabes et europæisk netværk, der fremmer udvekslingen af ​​ideer og styrker unge, dynamiske virksomheder. Det er første gang nogensinde, at der afholdes et event udelukkende med fokus på vandteknologi.

Kontakt

Michael Johansen
Udviklingschef
+45 4079 3399 MIJ@cleancluster.dk