10. mar 2023

Danske vand-startups får unik mulighed for at rejse kapital ved internationalt investor-event i Aarhus

Ikke mindre end 40 startups – herunder syv danske, er netop blevet udvalgt til at pitche til Tech Tour eventet, Tech Tour – Water Tech, der afholdes i The Spring i Aarhus den 10.-11. maj 2023. Det første investor-event udelukkende med fokus på vandteknologiske løsninger.

Interessen for at deltage har været stor, og mere end 80 virksomheder fra 24 forskellige lande har søgt om at pitche for investorer og øvrige aktører i branchen – og 40 start-ups er altså kommet gennem nåleøjet. Det er alle start-ups, der arbejder med løsninger inden for vand og som på hver sin måde, bidrager til at løse verdens vandproblemer.

Aarhusianske Aguardio er blandt de udvalgte

Blandt de udvalgte er danske Aguardio, som holder til i The Spring i Aarhus. Aguardio producerer løsninger, der hjælper folk med at føre en mere bæredygtig og klimavenlig livsstil ved at reducere mængden af vand og energi, der bliver brugt i badet. Thomas Munch-Laursen, founder og CEO i Aguardio, udtaler om muligheden:

 

Vi er super glade og taknemmelige for at få mulighed for at pitche vores løsninger til Tech Tour – Water Tech eventet i Aarhus. Det er en unik mulighed for Aguardio at mødes med førende Water Tech investorer, stakeholders samt teknologivirksomheder, der alle arbejder med at løse nuværende og fremtidige udfordringer inden for Water Tech.

 

Tech Tour skal i løbet af foråret afholde events i både Helsinki, Oslo og Aarhus. I en rapport lavet af Dealroom.co og Silicon Valley Bank, kan man blandt andet læse, at Nordiske startups i 2022 rejste den næsthøjeste årlige venturekapital-finansiering nogensinde, trods den økonomiske afmatning. Det siger noget om, hvor interessant det nordiske start-up økosystem er – ikke mindst for investorer.

Det viser sig også i paneludvalget som blandt andet tæller amerikanske Breakthrough Energy Ventures, som er grundlagt af Bill Gates i 2015.

International anerkendelse af dansk vandteknologi

At det lykkes at få så markant et investorevent til Aarhus, har været en proces mellem Clean – Danmarks Miljøklynge og Tech Tour. Clean arbejder for at gøre danske virksomheder verdensførende inden for miljøområdet, og har derfor en bred kontakt til danske miljø-startups. Michael Johansen, Head of Business Development hos Clean, udtaler:

 

Vi er stolte over at det lykkedes at få så mange internationale investorer og startups inden for vand til at samles i The Spring i Aarhus til maj. Det vidner om international anerkendelse af dansk vandteknologi, og med iscenesættelsen i The Spring får danske vandstartups så at sige hjemmebanefordelen, som kan gøre en forskel, også på længere sigt.

 

Eventen afholdes i samarbejde med Aarhus Kommune, Kromann Reumert, Aarhus Vand og CLEAN samt øvrige partnere som Water Valley Denmark, Erhvervsfyrtårn for Vandteknologi, International Cleantech Network, Startup Aarhus og Water Alliance.

Læs mere om eventen og de øvrige udvalgte virksomheder

 

Om Tech Tour:

Tech Tour er ét af verdens førende investornetværk, og arrangerer og koordinerer events, der fungerer som platform for interaktion mellem førende iværksættere, investorer og industriaktører. Tech Tours begivenheder samler hele det teknologiske økosystem af lokale og globale aktører. På den måde skabes et europæisk netværk, der fremmer udvekslingen af ​​ideer og styrker unge, dynamiske virksomheder. Det er første gang nogensinde, at der afholdes et event udelukkende med fokus på vandteknologi.

Cleans aktiviteter til Tech Tour Water Tech er medfinansieret med midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Den Europæiske Union.



Vil du vide mere?


Aktuelt

Alle nyheder
Nyhed

17. apr 2024

Clean er igen i år vært for Tech Tour med over 45 investorer

Nyhed

2. apr 2024

Syv danske virksomheder modtager midler til internationale aktiviteter

Case

20. mar 2024

EWA Sensors: En simpel sensor med komplekse data

Nyhed

13. mar 2024

800.000 kr. tildelt projekter med fokus på vand- og miljøteknologiske løsninger

Case

27. feb 2024

TheNewSort: LOOP gør en forskel for Startup

Case

13. feb 2024

Fremtidens carbon capture – Forebyggelse af biprodukter af aminbaseret CO2-fangst

Case

8. feb 2024

Kleen Hub: En lokal løsning med global Indflydelse på engangsaffald

Clean og Danish Export Association indgår afalte om større samarbejde. Fra venstre: Scott Allison (Clean), James Armour (Clean), Ilse Korsvang (DEA) og Klaus Kattenhøj (DEA). (c) Clean
Nyhed

30. jan 2024

Clean og Danish Export Association indgår aftale

Nyhed

19. jan 2024

Fem SMV’er modtager støtte til international satsning

Nyhed

11. dec 2023

Ny hjemmeside og opdateret visuel identitet for Clean

Nyhed

21. nov 2023

195 mio. kr. skal hjælpe virksomheder med at mindske deres klimaaftryk