Regeringen vil fordoble eksporten af vandteknologi

Regeringen vil fordoble eksporten af vandteknologi

5. november 2021

Danske virksomheder er blandt verdens bedste, når det kommer til vandteknologi og -løsninger. Miljøminister Lea Wermelin, udenrigsminister Jeppe Kofod og erhvervsminister Simon Kollerup lancerer nu en ny eksportstrategi for vand med ambitionen om at fordoble eksporten. 

”Den danske vandbranche skal være med til at løse verdens vand- og klimatilpasningsproblemer gennem fordobling af den danske vandteknologieksport fra 20 mia. kr i 2019 til 40 mia. kr i 2030” sagde miljøminister Lea Wermelin til lancering af eksportstrategi for vand hos DI – Dansk Industri.

”Centrale beslutningstagere skal kunne komme til Danmark og se danske løsninger. Her er det danske regionale fyrtårn i Midtjylland centrum. Verdens vandudfordringer og klimaudfordringer kalder på danske løsninger” tilføjer udenrigsminister Jeppe Kofod.

Strategien er blevet til i et samarbejde mellem Miljøministeriet og Udenrigsministeriet samt vandaktører som DI Water / DI VandThe Trade Council, Dansk Eksportforening, State of Green DenmarkDANVA og CLEAN m.fl..
Vi er fra CLEAN side stolte af at kunne bidrage til den danske eksportstrategi for vand og det nye regionale fyrtårn for vandteknologi i Midtjylland.

Læs mere her