Carbon Capture Storage Monitoring

Carbon Capture Storage Monitoring

Udfordring:

I takt med at teknologien til CCS (Carbon Capture and Storage) udvikles og CO2 bliver fanget, opbevaret og transporteret til forskellige reservoirs er behovet for monitorering af potentielle lækage kritisk. For at CO2’en ikke kommer tilbage i atmosfæren er sensitiv måling af alle led i kæden yderst vigtigt. Samtidig kan monitorering være med til at mindske større lækager og styrke effektiviteten med at lagre drivhusgasser på land og offshore.

 

Løsning:

NxPAS har udviklet en innovativ sensor, der kan måle CO2 isotoper samt tidlige stadier på lækager. Sensoren kan analysere dataene ved stationær måling men kan også dække større områder ved brug af bil eller droner.

Løsningen vil være med til at lave in situ analyser for at undersøge og måle CO2 emissioner gennem de forskellige stadier der er undr CCS. Analyserne kan samtidig give indsigt i optimering af CCS-processer, der kan lede til større effektivitet, besparelser og mere bæredygtigt brug.

NxPAS innovative løsning vil i løbet af partnerskabet blive testet på et industrielt CCS-område, hvor målet efter partnerskabet vil være en færdig prototype til danske og internationale kunder.

 

Partnere:

STØTTET AF

Varighed:

30/06/2023

30/12/2024

Samlet budget:

800.000,00 DKK

Kontakt

Michael

Johansen

Udviklingschef

+45 4079 3399

MIJ@cleancluster.dk