Direkte Information for Grøn Agenda

Direkte Information for Grøn Agenda

Udfordring:

Der gøres meget for den grønne omstilling blandt virksomheder, men informationen og dataene når ikke ud til forbrugerne gennem de nuværende kanaler, der sikrer en ændret adfærd.

Forbrugerne kan ikke navigere i den grønne omstilling, fordi der ikke er data til rådighed for scope 3 indikatorer for at skabe en forståelse og let tilgængelig måde.

Samtidig gør en forsinkelse mellem udvikling af data og overførsel til hjemmesider at dataene hurtigt bliver forældet samt at forbrugerne ikke nødvendigvis går ind på hjemmesiderne. Dertil har EU valgt at udrulle dokumentationskrav for større virksomheder og SMV’er inden 2030 hvad angår data.

Der er derfor behov for en kommunikationskanal med ensrettet dataføring med valid og transparent tovejskommunikation mellem forbruger og virksomheden.

 

Løsning:

Partnergruppen vil gennem innovation udvikle og koble en augmented reality (AR) kommunikationsplatform med en eksisterende producent data- og beregningsplatform ”YFS-system” for at videreformidle valide og transparente data. Data på platformen vil være:

  • Scope 1, 2 og 3 ifl. GHG-protokollen
  • Vand- og energiforbrug
  • Sorteringsoptioner for emballage samt
  • Certificeringer, mærkninger og e-numre

Målet med platformen er at give slutforbrugerne direkte information om den grønne omstilling og agenda blandt virksomheder.

 

Partnere:

Partnerskabet forløber fra 1/6-2023 – 31/12-2024

STØTTET AF

Varighed:

31/05/2023

30/12/2024

Samlet budget:

1.998.740,00 DKK

Kontakt

Michael

Johansen

Udviklingschef

+45 4079 3399

MIJ@cleancluster.dk