Genanvendelse af PFTE

Genanvendelse af PFTE

Udfordring:

PFTE, bedre kendt som Teflon, er et flourerede plastmateriale med utallige egenskaber. Det anvendes i alt fra stegepandebelægninger til specielle emner i industrien. Dog er PFTE svært at nedbryde, og der foretages ikke nogle former for genanvendelse af PFTE i stor skala i dag. Mængderne af PFTE ophobes rundt omkring uden mulighed for at komme af med det eller genanvende det. Netop denne problemstilling har tre virksomheder samlet sig om i dette videnbroprojekt sammen med FORCE Technology, hvor de vil afdække varige løsningsmuligheder for genanvendelse af PFTE-affald.

 

Løsning:

Projektet vil afdække og udbrede genanvendelsesmulighederne for PFTE-materialer for at mindske miljø- og klimapåvirkning. Mulighederne der vil blive undersøgt er bl.a. mekanisk neddeling, termisk degradering og pyrolytisk dekomponering af PFTE. Derudover afsøges mulige aftagere og anvendelsesmuligheder for restprodukterne, den lovgivningsmæssig og økonomiske rentabilitet for at eksportere PFTE.

 

Effekt:

Videnbroprojektets formål er, at mindske ophobningen af unedbrydeligt PFTE-plast i Danmark, samt genanvende materialerne i nye anvendelsesområder f.eks. til produktion af ny PFTE-plast eller i nye produkter som fyldstoffer.

Partnere:

 

Projektet forløb fra maj 2022 til december 2022

STØTTET AF

Varighed:

01/05/2022

30/12/2024

Samlet budget:

230.000 kr.

Kontakt

Michael

Sørensen

Projektchef

+45 6160 2400

MTS@cleancluster.dk