Øresund Match

Øresund Match

Har du behov for at udvikle din virksomheds produkter, processer eller forretningsmodel for at stå stærkere på markedet? Mangler du et par ekspert-øjne, der kan løse din virksomheds komplekse udfordring?

Øresund Match er din indgang til videninstitutionernes ekspertise

I Øresund Match fungerer Erhvervshus Hovedstaden som én samlet indgang for virksomhederne til den viden, der findes på uddannelsesinstitutionerne.

I et vidensamarbejde kan du få hjælp fra forskere, undervisere og/eller studerende til at finde en konkret løsning på de præcise udfordringer, din virksomhed har. I projektet Øresund Match faciliteres matchmaking mellem virksomheder og relevante forskere og studerende i Øresundsregionen til vidensamarbejder.

Et samarbejde mellem din virksomhed og en videninstitution kan vise sig at være det, der gør den store forskel for din virksomhed. Står du med en udfordring, du ikke kan se dig ud af, kan et samarbejde være det, der knækker koden – og vi står klar til at hjælpe dig med at finde det perfekte match, der kan tage din virksomhed til nye højder.

Måske du ikke står med en uoverskuelig udfordring, men i stedet er på jagt efter ny, kvalificeret arbejdskraft? Søger du efter den sidste nye viden på dit fagområde, eller ønsker du at blive del af et stærkt, fagligt netværk? Så kan det også være relevant for dig at overveje et samarbejde med en videninstitution.

 

Se en introduktionsvideo, og bliv klogere på hvad Øresund Match kan gøre for din virksomhed her

 

Formålet med projektet

Formålet med projektet er via matchmaking at lette adgangen til samarbejde mellem små og mellemstore virksomheder og videninstitutioner i Øresundsregionen. Med den rette matchmaking kan der skabes flere vidensamarbejder som fører til øget innovation og vækst.

I dag er det kun ca. 10 pct. af de innovative små og mellemstore virksomheder, der samarbejder med videninstitutioner. Projektet Øresund Match skal styrke videnbroerne mellem virksomheder og vidensystemet via matchmaking.

Læs mere om: Øresund Match – Erhvervshus Hovedstaden

 

Projektaktiviteter

Matchmaking er nøglen til at få mere samarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner.
Miljøklyngen Clean og Erhvervshus Hovedstaden tilbyder din virksomhed at facilitere etableringen af et samarbejde med relevante forskere, undervisere og/eller studerende.

Populære samarbejdsformer er:

 • Studenterprojekt
  Studerende løser en konkret udfordring i din virksomhed i forbindelse med et semesterprojekt, en opgave eller et praktikforløb. Studenterprojekter er også en effektiv kanal for rekruttering.
 • Videnservice
  Her er der fokus på rådgivning og en mulighed for skræddersyede ydelser, der tager afsæt i særlige kompetencer eller faciliteter. Det kan være rekvireret forskning eller konkrete test og rådgivningsydelser.
 • Forsknings-­ og Innovationsprojekt
  Målet er at løse helt konkrete opgaver i din virksomhed ved at bringe ny viden og ekspertise fra viden­ institutioner i anvendelse – typisk med deltagelse af forskere, ph.d.er, faglærere eller konsulenter.
 • Kompetenceudvikling
  Uanset om det gælder et enkeltstående behov, eller er i forlængelse af andre projekter, står uddannelses­ institutionerne klar til at skræddersy forløb, der sikrer det nødvendige videnniveau i din virksomhed.

Projektets værditilbud

Som deltager i projektet får du adgang til gratis matchmaking med formålet at etablere et vidensamarbejde, der passer til den udfordring, din virksomhed ønsker at få løst.

Målgruppe

Små og mellemstore virksomheder i Øresundsregionen, dvs. virksomheder i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Kontakt os hvis du er interesseret i et videnssamarbejde. (Kontakt Maja Møllnitz Lange)

Partnere

Danmark

CBH business

Sverige
ICU

Partnere

STØTTET AF

Varighed:

31/10/2021

31/08/2022

Samlet budget:

9.771.220,00 kr.

Kontakt