Visblue

Potentialet er enormt, når blikket rettes mod Visblue, der gennem deres levetid har fået opbygget en lang portefølje. Virksomheden har høje ambitioner – og for at opnå den rette skalering har de tilmeldt sig Next Step Challenge – Scale-Up Danmarks center for energieffektive teknologier.
VisBlue er et dansk-portugisisk spin-off fra Aarhus Universitet og University of Porto, baseret på en patenteret opfindelse skabt af Adelio Mendes og Anders Bentien. I virksomheden frembringer Morten Madsen sin viden inden for effektelektronik til holdet, og Søren Bødker er ansvarlig for den kommercielle del af virksomheden. Virksomheden beskæftiger sig med lagring af solenergi til industriel brug, og deres udviklede produkt kaldes et redox flowbatteri. Produktet er en bæredygtig produktløsning, der har en højere lagringskapacitet end konventionelle batterier, Teknologien har været kendt i årevis og anvendes ved større solcelle- og vindmølleparker, men nu er teknologien overført til en skala, der kan anvendes ved eksempelvis boligforeninger, hoteller, datacentre, landbrug og industri. Se mere her.
Produktet fungerer således: Et redox flowbatteri har to separate tanke med en positiv elektrolyt og en negativ elektrolyt. Begge elektrolytter består af elementet vanadium, som er opløst i svovlsyre, hvor vanadiummet kommer til udtryk i forskellige oxidationstilstande. Derudover har batteriet også et antal battericeller, hvor hver celle er opdelt i to kamre adskilt af en membran, hvor ionerne passerer. I hvert kammer findes der en positiv eller en negativ elektrode, og disse pumpes gennem cellerne. Strømmen føres ned i cellernes elektroder, hvor elektroderne bevæger fra den positive til den negative elektrolyt, således oplades batteriet, når væsken strømmer tilbage i tanken.
Klar til skalering
Inden for de næste få år forventer VisBlue at være et internationalt brand på det bæredygtige energimarked. Solenergilagring er en nøglekvantitet i beregningerne og kan nemt afgøre, om investeringen i solpaneler vil betale sig – og om udviklingen vil opfylde lovkravene. Derfor forventer de, at deres teknologi kan skabe nye standarder for grøn energiudnyttelse, og at udviklingen kan forsætte med øge effektiviteten for mindre penge. For at kunne realisere denne skalering og sikre, at Visblue opretholder deres mål har de tilmeldt sig programmet. Søren Bødker, CEO for Visblue, så også programmet som en mulighed for at kunne rykke ind på det tyske marked, og ligeledes at strategien kunne anvendes som et springbræt til at penetrere yderligere europæiske markeder. Slutteligt fortæller Søren Bødker også, at advisory boardet åbner døre, giver store netværksmuligheder og deres kompetente løsninger bidrager markant til udviklingen af Visblue.
Læs mere om Visblue – og deres løsning her.