Bliv en del af et værdikæde-samarbejde inden for Cirkulær Økonomi

Bliv en del af et værdikæde-samarbejde inden for Cirkulær Økonomi

Har I et større værdikædebaseret og modent projekt i skuffen? Der også handler om Cirkulær Økonomi? Kan det give klimaeffekt indenfor 3 år? Er I klar? SÅ er det NU!


Med baggrund i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses annoncering af ”Cirkulære Værdikæder for SMV’er” har CLEAN i samarbejde med  WE BUILD DENMARKFood & Bio Cluster Denmark og Lifestyle & Design Cluster designet et program for en fælles national indsats, da vi tydeligt ser, at Cirkulær Økonomi realiseres bedst på tværs af brancher og sektorer.


Vi vil derfor arbejde i et fælles program, med horisontale og vertikale værdikædeprojekter.

De horisontale værdikædeprojekter spænder over aktører på tværs af alle – eller nogle -klynger/brancher og vertikale har primært en enkelt klynge/branches aktørgrupper i værdikæden.

Samspil sammen i værdikæden

Vi inviterer små og mellemstore virksomheder til at gå sammen med store virksomheder, vidensinstitutioner, rådgivere, kommuner og andre aktører om at deltage i programmet. Målet er at opnå støtte til konkrete værdikædesamarbejder og -indsatser, der bidrager til en markant reduktion af virksomhedens eller værdikædens CO2 udledning, ressourceforbrug og affaldsmængde.

Værdikædeprojekterne forventes at have et ambitiøst sigte og bidrage til en markant reduktion af CO2 udledning, ressourceforbrug eller affaldsmængder. 


Vi forventer, at værdikædesamarbejder vil have et samlet budget på mellem 2 og 8 mio. kr. og kan forvente en støtte på op til 50% af totalbudgettet, dog under hensyn til de gældende statsstøtteregler for støtteintensitet og det geografiske område, som er involveret i samarbejdet.


Rammer fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse:

·      Finansiering: 125 mio. kr. fra Regionalfonden og 70 mio. kr. fra de decentrale erhvervsfremmemidler
·      Projektperiode: 3 år fra august 2023
·      Ansøgningsdeadline for den samlede ansøgning: 15 august 2023 kl. 12.00  

Information

Ansøgningsfrist:
7. august 2023
Lokation:
Online

Kontakt

Sean Coogan
Junior projektleder
+45 2391 7672 SEC@cleancluster.dk
Michael Johansen
Udviklingschef
+45 4079 3399 MIJ@cleancluster.dk